Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξανά στα δικαστήρια η ληστεία σε βάρος του Δημάρχου της Ζακύνθου- Οι μάρτυρες που λείπουν

Πάτρα: Ξανά στα δικαστήρια η ληστεία σε ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στο προηγούμενο δικαστήριο είχε καταδικαστεί για ηθική αυτουργία, ένας αστυνομικός

Στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση ληστείας που έγινε τον Αύγουστο του 2016, στη Ζάκυνθο σε βάρος του σημερινού Δημαρχου της Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη ο οποίος τότε είχε ήδη προχωρήσει σε πολλές ευεργετικές για το νησί κινήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα χρήματα τα οποία πήραν οι δράστες προορίζονταν για την αποπεράτωση υπερσύγχρονου εκπαιδευτικού διδακτηρίου στα Ορεινά.

Η λεία των δραστών ήταν 550.000 ευρώ τα οποία άρπαξαν μέρα… μεσημέρι!

Πρόκειται για μία ιστορία που είχε συνταράξει την τοπική κοινωνία ενώ το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικάσει για τη ληστεία, τον Φεβρουάριο του 2019 έναν 29χρονο Αλβανό υπήκοο αλλά και έναν αστυνομικό ως ηθικό αυτουργό.  Το δικαστήριο  τότε δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ενώ η έφεση που είχε ασκηθεί δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η ακροαματική διαδικασία, συνεχίζεται αύριο, Τρίτη, με την κατάθεση του θύματος που θα εξεταστεί από το δικηγόρο του αστυνομικού.

Ο άνθρωπος που ήρθε τετ α τετ και τον καταδίωξε έχει φύγει από τη ζωή

Σημαντικό είναι πως αυτή τη φορά λείπουν σημαντικές καταθέσεις. Να σημειώσουμε ότι αυτή τη φορά οι μάρτυρες είναι 28, πολλοί λιγότεροι από αυτούς που κατέθεσαν στο προηγούμενο δικαστήριο.

 Ο άνθρωπος που είχε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με το ληστή, και μάλιστα τον είχε καταδιώξει, έχει φύγει από τη ζωή.

Στο προηγούμενο δικαστήριο είχε καταθέσει ότι είχε έρθει τετ α τετ με τον ληστή και μάλιστα είχε ισχυριστεί ότι τον είχε αναγνωρίσει μέσα στη δικαστική αίθουσα. «Δεν είδα την σκηνή της ληστείας, ούτε το στιγμιότυπο που του πήρε τη τσάντα αλλά κατάλαβα ότι είχε γίνει ληστεία και έτρεξα πίσω του. Του φώναζαν και εγώ ήρθα μαζί του “φάτσα με φάτσα”. Του είπα να σταματήσει κι ενώ βρισκόμουν πάνω στη μηχανή, του τραβούσα την τσάντα. Εκείνος μου έδωσε μία γροθιά και μία κλωτσιά στο πόδι", είχε αναφέρει τον Φεβρουάριο του 2019.

Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε και ένας άλλος σημαντικός μάρτυρας κατηγορίας που στο προηγούμενο δικαστήριο είχε καταθέσει για τη δράση του αστυνομικού σε διάφορα παράνομα κυκλώματα που διέπρατταν εγκληματικές ενέργειες.

Όπως εξήγησε στο thebest.gr ο δικηγόρος του θύματος Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο συγκεκριμένος άνθρωπος πριν κάποιο διάστημα είχε δεχθεί δολοφονική  από την οποία δεν γλίτωσε η σύζυγός. «Είναι πιθανό να φοβάται για τη ζωή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρονόπουλος.

Από ότι φαίνεται δε θα καταθέσει και μία 30χρονη γυναίκα στην οποία, σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει η ίδια στο προηγούμενο δικαστήριο, ο δράστης της είχε εξομολογηθεί την πράξη του. Πιο συγκεκριμένα είχε καταθέσει ότι ο 29χρονος της εξομολογήθηκε ότι διέπραξε τη ληστεία, την οποία, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ίδια (βασισμένη σε όσα της είχε πει 29χρονος) είχε οργανώσει ο πρώην αστυνομικός.

Η ίδια πλέον βρίσκεται στη φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών και είναι άγνωστο αν θα έχει την άδεια για να βρεθεί στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει.

Το χρονικό της ληστείας

Ο ευεργέτης του νησιού έπεσε θύμα ληστείας από άγνωστο άνδρα, ενώ βάδιζε στον πεζόδρομο στο πλάι της εκκλησίας της Αναλήψεως, στο κέντρο της πόλης, τον Απρίλιο του 2016. Ένας  άγνωστος άνδρας- χωρίς να έχει καλύψει το πρόσωπο του- του επιτέθηκε και του πήρε το δερμάτινο βαλιτσάκι με το ποσό των 550.000€, το οποίο μετέφερε για να το καταθέσει σε τράπεζα. Τον έσπρωξε και έφυγε τρέχοντας προς την οδό Τερτσέτη.

Ο 29χρονος εντοπίστηκε κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα, του Ανακριτή Ζακύνθου, για τα αδικήματα της ληστείας καθώς και της απλής σωματικής βλάβης. Από την άλλη, ο  αστυνομικός αφού είχε τεθεί αρχικά σε διαθεσιμότητα, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέτασαν οι ανακριτικές Αρχές φέρεται να υπήρχε επικοινωνία μεταξύ του αστυνομικού και του αλλοδαπού δράστη της ληστείας, τόσο πριν το συμβάν όσο και μετά.

 Φωτ. αρχείου eurokinissi

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις