Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Ερυμάνθου: Ματαιώνεται η εμπορο-ζωοπανήγυρη της Βουντούχλας

Δήμος Ερυμάνθου: Ματαιώνεται η εμπορο-ζω...

Λόγω κορωνοϊού, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Ερυμάνθου

Ματαιώνεται η εμπορο-ζωοπανήγυρη της Βουντούχλας λόγω κορωνοϊού. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Ερυμάνθου: "Στη θέση «Χάνι Βουντούχλας» της Τ.Κ. Ερυμάνθειας, πραγματοποιείται ένα από τα πιο γνωστά πανηγύρια της περιοχής, μία γιορτή που οι ρίζες της βρίσκονται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Από το 1901, διεξάγεται η ετήσια εμπορική πανήγυρη του πρώην Δήμου Τριταίας η οποία συστάθηκε με Β.Δ. της 8.1.1901 (ΦΕΚ 8/12.1.1901). Η διοργάνωση προκαλεί κάθε χρόνο το μεγάλο ενδιαφέρον το μικροπωλητών που συνοδεύουν τους γεωργούς και κτηνοτρόφους, οι οποίοι εκθέτουν τα προϊόντα και τα ζώα τους, αλλά και των επισκεπτών από την Αχαΐα και την Ηλεία. Η Ζωοπανήγυρις της Βουντούχλας αποτέλεσε Πολιτιστικό και Κοινωνικό γεγονός στην περιοχή.

Δυστυχώς, λόγω της επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων με την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων του Covid-19 αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των εκθέσεων.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, και προκειμένου να προστατεύσουμε εκθέτες και επισκέπτες από τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε η διοργάνωση της Εμπορο-ζωοπανήγυρις που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου 2020, ο Δήμος Ερυμάνθου προσανατολίζεται να προβεί στην ματαίωση της.

Η έξαρση τον κρουσμάτων και στην περιοχή οδήγησε τον Δήμαρχο Ερυμάνθου Θεόδωρο Μπαρή να εισηγηθεί την εν λόγω απόφαση.

Ο κ. Μπαρής τόνισε πως «αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία, η ασφάλεια και η προστασία των δημοτών από την πανδημία. Είναι σίγουρα ένα πλήγμα για την περιοχή και την οικονομία της, αλλά θα πρέπει να περιφρουρήσουμε την υγεία των δημοτών. Είναι αδύνατο να αποφύγουμε τους συνωστισμούς στη διάρκεια της Εμποροπανήγυρης, ούτε μπορούμε να εφαρμόσουμε την αυστηρή τήρηση των μέτρων και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Είναι μονόδρομος λοιπόν η ματαίωση των εκδηλώσεων»".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις