Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λουκέτο σε 24 σχολεία της Αχαΐας- Ξεκινάει τηλεκπαίδευση με απουσίες για τους καταληψίες

Λουκέτο σε 24 σχολεία της Αχαΐας- Ξεκινά...

Συνεχίζονται οι εντάσεις

Με καταλήψεις σε 24 σχολεία ολοκληρώνεται η εβδομάδα, στην Αχαΐα.

Τα υπό κατάληψη σχολεία είναι πλέον λιγότερα σε σχέση με όλες τις προηγούμενες μέρες ενώ πλέον έχει σταλεί στους διευθυντές όλων των σχολείων η εγκύκλιος και οι οδηγίες για όλη τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης που θα ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το αργότερο τη Δευτέρα σε όλα τα υπό κατάληψη σχολεία.

Σε αυτό το πλαίσιο όσοι μαθητές συμμετέχουν σε κατάληψη θα παίρνουν απουσία. 

 

Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι δε νοείται μια μειοψηφία να κλείνει τα σχολεία και να σταματά την εκπαιδευτική διαδικασία. Τόνισε ότι η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες σε περίπτωση που δε δίνουν το διαδικτυακό παρών: 

«Ξεκινάει υποχρεωτικά για όλους, με παρουσίες. Οι μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση».

Η κ. Κεραμέως σημείωσε πως υπάρχουν προβλήματα στην εκπαίδευση, ωστόσο η ίδια είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους μαθητές, ενώ δεν αποτελεί λύση το κλείσιμο σχολικών μονάδων. Αναφερόμενη στα κρούσματα στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτά κινούνται στο 0,01%.

Σχετικά με ένα από τα αιτήματα των μαθητών, για νέες αίθουσες και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι τάξεις άνω των 25 μαθητών είναι το 3% των τμημάτων της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη αιθουσών λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες προκειμένου να μεταφερθούν τμήματα.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, καθημερινά φαινόμενα τείνουν να γίνουν οι αψιμαχίες κάποιων γονέων με μαθητές έξω από τις πόρτες των σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Στην Πάτρα, πατέρας επιτέθηκε σε μαθητές σε υπό κατάληψη σχολείο. Οι γονείς του σχολείου, το απόγευμα της Πέμπτης, πραγματοποίησαν συνέλευση όπου επικράτησε ένταση μετά τις εξελίξεις.

 

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις