Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδήλωση με θέμα "Covid-19 και ηλικιωμένος" την Δευτέρα 5/10 στην Πάτρα

Εκδήλωση με θέμα "Covid-19 και ηλικ...

Την διοργανώνει η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Την 1η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων και με την ευκαιρία αυτή το απόγευμα της Δευτέρας 5/10/2020 στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί ιατροκοινωνική εκδήλωση στην αίθουσα της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής & Γεροντολογίας στην νέα εθνική οδό Πατρών –Αθηνών αρ. 9. Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Covid-19 και ηλικιωμένος». 

Η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας με την ευκαιρία της γιορτής των ηλικιωμένων, θα ήθελε να ευχηθεί δημοσίως σ’ όλους τους απόμαχους, αλλά απαραίτητους σ’ εμάς (και χρήσιμους) ηλικιωμένους,  Χρόνια πολλά και καλά.

Το νόημα της γιορτής αυτής δεν είναι η επισήμανση, (όπως γίνεται κατά καιρούς και οι στατιστικές αποδεικνύουν) ότι η πατρίδα μας είναι χώρα ηλικιωμένων, αυξάνοντας έτσι τη μελαγχολία και την απογοήτευση, που συνοδεύουν τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα των ατόμων της 3ης και 4ης ηλικίας, αλλά είναι:

-Να αποτίσουμε φόρο τιμής στους γονείς μας, στους παππούδες μας, στους ηλικιωμένους μας γενικά, που τόσα τους χρωστάμε. Τους αξίζει αγάπη και τιμή για την προσφορά τους στον καθένα μας προσωπικά, αλλά και σ’ ολόκληρη την κοινωνία. Πρόσφεραν και ακόμη εξακολουθούν να προσφέρουν, όσο οι δυνάμεις τους,  τους επιτρέπουν. Παράλληλα όμως, αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα, όπως προβλήματα υγείας, ασφάλειας, πρόνοιας, φροντίδας, συναισθηματικής και ψυχολογικής βίας, ενίοτε δε και κακοποίησης.

Η  Π.Ε.Γ.Γ. προσπαθεί να καταγράψει, να υπενθυμίσει, να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει  για αυτά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποί μας, καθώς  και τον τρόπο αντιμετώπισής τους και να σταθεί δίπλα τους. Η καταγραφή και η ευαισθητοποίηση σ’ όλα αυτά, αποτελούν  την απαρχή της αντιμετώπισης.

Η εταιρεία μας από ιδρύσεώς της, πρωταγωνιστεί σ’ αυτή τη μάχη, διοργανώνοντας για αυτό το σκοπό, ιατροκοινωνικές ημερίδες, συνέδρια, φροντιστήρια, αλλά και πολλές άλλες δράσεις, εθελοντικά πάντοτε, δίνοντας επί πλέον  έμφαση στην πρόληψη και τη διατήρηση της καλής υγείας, αλλά και στον σεβασμό, την αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία και την τιμή που αρμόζει σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

Οι δράσεις μας, εκτός των παραπάνω που αναφέραμε, είναι επίσης το Σπίτι Ημέρας για ανοϊκούς, αλλά και για όλους τους ηλικιωμένους και μη, το οποίο λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και Παρασκευή 5-8 μ.μ., στη Νέα Εθνική οδός Πατρών Αθηνών  αρ. 9 & τηλέφωνο επικοινωνίας 2610439090. Σ’ αυτό όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με την συνεργασία Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Γυμναστών, Δασκάλου Χορού και λοιπών εθελοντών, γίνονται ασκήσεις μνήμης, κινητοποίησης και  κοινωνικοποίησης.

Φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η εταιρεία ευαισθητοποιημένη ιδιαίτερα στο θέμα διοργάνωσε και διοργανώνει συνέχεια ενημερωτικές ημερίδες σχετικά με τον κορωνοϊό,  την προφύλαξη και την αντιμετώπιση του τόσο στην Πάτρα, όσο και σε πολλές πόλεις σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους, Δήμους, κ.λ.π. Επίσης στο 7ο Πανελλήνιο Γηριατρικό Συνέδριο στην ΠΦΥ, που διοργανώθηκε στην Καλαμάτα 17-20 Σεπτεμβρίου, εδόθη ιδιαίτερη έμφαση στο παραπάνω θέμα.

Προσεχώς θα αρχίσουν δια ζώσης και διαδικτυακά μαθήματα εκμάθησης Η/Υ, προκειμένου οι ηλικιωμένοι να μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους, να ενημερώνονται για ότι τους αφορά, να επικοινωνούν μέσω viber, e-mail, messenger κ.λ.π. Η παρακολούθησης είναι  δωρεάν για όποιον το επιθυμεί.  Όλες οι ηλικίες έχουν δικαίωμα στην μάθηση και στην ελπίδα.

Την Παγκόσμια Ημέρα ηλικιωμένων η εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας θα την γιορτάσει και τιμήσει φέτος με Θεία Λειτουργία που θα γίνει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στην Παναγία Γηροκομίτισσα όπου και καλεί όλους ηλικιωμένους και μη να συμμετάσχουν. Θα τελεσθεί αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των ηλικιωμένων.

Στη συνέχεια θα προσφερθεί καφές και πρωινό στου Μαραβέλα δωρεάν για όλους.  

Το απόγευμα της Δευτέρας 5/10/20 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα της Εταιρείας στη Νέα Εθνική οδό Πατρών –Αθηνών αρ. 9  θα γίνει όπως προείπαμε, ιατροκοινωνική εκδήλωση με θέμα: «Covid-19 και ηλικιωμένος».  Ομιλητές  θα είναι οι Κων/νος Χρυσανθόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Ιωάννης Ελλούλ, Καθηγητής Νευρολογίας Παν/μίου Πατρών-Γηρίατρος, η Χριστίνα- Παναγιώτα Κουτσούρη Παθολόγος και ο Απόστολος Σωτηρούδης Καρδιολόγος. Θα επακολουθήσει διαδραστική συζήτηση σε θέματα και απορίες των παρευρισκομένων.

Θα προηγηθεί Αγιασμός για την Έναρξη του Σπιτιού Ημέρας.

Στην ανωτέρω εκδήλωση θα τηρηθούν τα μέτρα προφύλαξης της πανδημίας ( μάσκες, αποστάσεις κ.α.).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις