Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπό κατάληψη 32 σχολεία στην Αχαΐα- Μήνυση από γονείς στα δικαστήρια Πατρών

Υπό κατάληψη 32 σχολεία στην Αχαΐα- Μήνυ...

Δεν έχει εξασθενίσει το κύμα καταλήψεων

Υπό κατάληψη βρίσκονται σήμερα, Τρίτη, 32 σχολεία στην Αχαΐα. Το κύμα καταλήψεων που ξέσπασε από τη δεύτερη κιόλας μέρα λειτουργίας των σχολείων δεν έχει κοπάσει με τους μαθητές να ζητούν αποστάσεις, ολιγομελή τμήματα και μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό καθώς όπως υποστηρίζουν η καθολική χρήση μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες δε μπορεί να είναι το μοναδικό μέτρο προστασίας.

Γονείς στην Πάτρα προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα των καταλήψεων στον εισαγγελέα πρωτοδικών της Πάτρας.

Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 11 το πρωί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν για σήμερα στις 11 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων, προκειμένου όπως αναφέρουν να γίνουν αποδεκτά αιτήματα τους για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων την περίοδο της πανδημίας.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Γεωργίου θα συγκεντρωθούν και μαθητές που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολείων τους. Σε ανακοινώσεις τους καλούν όλους τους συμμαθητές τους στην σημερινή κινητοποίηση, για να διαδηλώσουν όπως δηλώνουν για τα δίκαια αιτήματά τους, προκειμένου να μην κάνουν μάθημα σε αίθουσες με 25-30 παιδιά , να μην βγαίνουν διάλειμμα κάθε δεύτερη ώρα και να υπάρχει συνεχείς καθαρισμός των σχολείων τους.

Σε καραντίνα δυο αδέλφια, μαθητές δημοτικού στα Ζαρουχλέικα

Ανησυχία στα Ζαρουχλέικα Πατρών μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε πατέρα δυο παιδιών του 47ου δημοτικού σχολείου. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι δυο μαθητές θα παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα για το τεστ στο οποίο και αυτά έχουν υποβληθεί.

Αν τα τεστ βγουν θετικά βάση του πρωτοκόλλου θα κλείσουν τα δυο τμήματα του σχολείου στα οποία είναι μαθητές τα παιδιά. Μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα το σχολείο λειτουργεί κανονικά.

Ειβεβαιωμένο κρούσμα υπάρχει μόνο στο 2ο Δημοτικό Αγίου Βασιλείου ενώ υπάρχει περίπτωση γονέα στο 17ο Γυμνάσιο( Εγλυκάδα) όπου τα παιδιά του είναι αρνητικά στον ιο. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις