Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για την ανάκληση απολύσεων

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για την ανάκλη...

" Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση εργαζόμενου με πρόσχημα την πανδημία και τη μείωση κερδών" αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Σε  ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας αναφέρει: "Συνεχίζουν τις απολύσεις, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, οι εργοδότες στην περιοχή μας. Νέο κρούσμα η εργοδοσία της επιχείρησης ΣΑΠΛΑΪ ΓΙΟΥΝΙΚ Α.Ε (COFFEE ISLAND), γνωστού επιχειρηματία της πόλης μας, που πέταξε στο δρόμο αγωνιστές συναδέλφους μας, γιατί σήκωσαν κεφάλι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες και ταυτόχρονα διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας μέσα στο χώρο δουλειάς.

Κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν βαλθεί το τελευταίο διάστημα να ξεμπερδέψουν με πρωτοπόρους αγωνιστές συναδέλφους, που σηκώνουν κεφάλι και παλεύουν για τα αυτονόητα, την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, όλα τα συνδικάτα να είναι σε εγρήγορση και επιφυλακή! Με τους αγώνες μας να ανακόψουμε την επίθεση της εργοδοσίας. Εργοδότες και κυβέρνηση θα μας βρουν απέναντί τους!

Η εταιρία προχώρησε στις απολύσεις με την αιτιολογία, ότι τα κέρδη του επτάμηνου ήταν μειωμένα. Παρόλα αυτά, τον προηγούμενο μήνα, σε ενημέρωση προς τους εργαζόμενους, η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι ο τζίρος είναι αυξημένος κατά 13% σε σχέση με το 2019 και 7% σε σχέση με το 2018, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζεται για κολοσσιαίες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στα τμήματα παραγωγής-αποθήκης.

Ανάμεσα στους πρωτοπόρους εργαζόμενους που απολύθηκαν είναι και το μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών Αχαΐας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα μαζί με συναδέλφους του, σε  συνθήκες πανδημίας πρωτοστάτησε για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και συναδέλφων του. 

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους και τον δίκαιο αγώνα που έχουν ξεκινήσει μαζί με το σωματείο τους για άμεση ανάκληση των απολύσεων. Θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου και τον αγώνα των εργαζομένων για να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Το λέμε ξεκάθαρα! Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση εργαζόμενου με πρόσχημα την πανδημία και τη μείωση κερδών, την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματίες μπουκώνονται με εκατομμύρια, μέσα από το περιβόητο ταμείο ανάκαμψης, την ίδια στιγμή που παίρνουν τεράστιες επιδοτήσεις για νέες επενδύσεις.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων των τριών συναδέλφων μας!"

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις