Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στους δρόμους μαθητές - ΦΩΤΟ από την συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

Στους δρόμους μαθητές - ΦΩΤΟ από την συγ...

Το πρώι της Πέμπτης

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με βασικό αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Με κεντρικό σύνθημα «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία», μαθητές, μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν, μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα),  μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού καθαριότητας για να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα.

«Εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται ήδη "με το καλημέρα" σε κινητοποιήσεις. Οι πρώτες μαθητικές πορείες είναι γεγονός. Τα αιτήματα που ενώνουν εμάς τους μαθητές σε όλη τη χώρα είναι δίκαια! Δεν κινητοποιούμαστε, όπως μας κατηγορούν, έτσι- χωρίς λόγο και αιτία. Δεν κλείσαμε τα σχολεία μας για να χάσουμε μάθημα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι, ούτε γενικά δε θέλουμε να φοράμε μάσκα. Θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν σωστά, για όλους τους μαθητές και τις οικογένειες τους», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας.

 Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ομοσπονδία Γονέων και κηδεμόνων Αττικής, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι. Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Στο κείμενο πρόσκληση για το σημερινό συλλαλητήριο αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρησε στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μετρό προστασιας απέναντι στον Covid-19. Αντίθετα στοιβάζει τους μαθητές σε αίθουσες των 25 ή ακόμη και των 30 ατόμων, μην θέλοντας να αναλάβει τις ευθύνες της για την υγειονομική κρίση.
ΩΣ ΕΔΩ!
Απαιτούμε εδώ και τώρα συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές, πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας, για να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα. Καλούμε όλους/ες στην κινητοποίηση της Πέμπτης στα Προπύλαια, για να δώσουμε το μαχητικό παρών στη μάχη για την διεκδίκηση όσων μας ανήκουν!»

Φωτ.eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις