Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής μίλησε στη Βουλή για το προσφυγικό και τη μετανάστευση - BINTEO

Ο Άγγελος Τσιγκρής μίλησε στη Βουλή για ...

"Το πρόβλημα της Ε.Ε. στην επόμενη δεκαετία θα είναι το μεταναστευτικό"

Σαφή αναφορά στις πρόσφατες αναταραχές και εμπρησμούς που σημειώθηκαν στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, έκανε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής στη Βουλή, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταστήσει απόλυτα σαφές και στους ανθρώπους που φιλοξενούνται με την ανοχή μας εδώ, ότι οι νόμοι πρέπει να είναι σεβαστοί απ’ όλους:, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του βουλευτή και συνεχίζει:

«Όταν φιλοξενείς κάποιον, αυτός θα πρέπει να σέβεται τη φιλοξενία. Και όχι να σε καίει!» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιγκρής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, της οποίας είναι μέλος. 

Παράλληλα ο Αχαιός βουλευτής και Καθηγητής Εγκληματολογίας ξεκαθάρισε, ότι η χώρα μας δεν πρέπει να δημιουργήσει ένα λάθος εξαρτημένο αντανακλαστικό: «Ότι δηλαδή, δίνουμε τρίτες και τέταρτες ευκαιρίες σε ανθρώπους που φιλοξενούμε και αυτοί  δημιουργούν βανδαλισμούς και φθορές στο κράτος υποδοχής. 

Με ανθρωπισμό, με σύνεση, με αισθήματα φιλοξενίας, πρέπει να εφαρμόσουμε το νόμο, να οχυρώσουμε τα σύνορα, να κάνουμε το πρόβλημα ευρωπαϊκό και να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι ένα υπερήφανο κράτος δικαίου, ανθρωπισμού, αλληλεγγύης, συνοχής, αλλά και νομιμότητας.». 

 «ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 10ΕΤΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ»

Επικαλούμενος τα επίσημα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι εφόσον δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα επόμενα χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «πνιγεί», ο Άγγελος Τσιγκρής προέβλεψε ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη την επόμενη δεκαετία θα είναι το μεταναστευτικό! 
Όπως ανέφερε: «Μόνο το 2018 εισήλθαν από τα σύνορα της Ε.Ε. 2.400.000 περίπου μετανάστες, ενώ το 4.9% του πληθυσμού της Ε.Ε. (21.800.000 άνθρωποι) είναι πολίτες τρίτων χωρών. Μόνο το 2018 χορηγήθηκαν από τα κράτη της Ε.Ε. 772.000 ιθαγένειες σε άτομα τρίτων χωρών». 

Σπεύδοντας να εξηγήσει, ότι πρόκειται για τις επίσημες στατιστικές αυτών που δηλώθηκαν. Γιατί, όπως τόνισε «οι ανεπίσημες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διπλάσιο αριθμό μεταναστών, από αυτούς που δηλώθηκαν επίσημα και καταγράφηκαν!». 

Ο Αχαιός πολιτικός σημείωσε εμφατικά ότι η κατάσταση αυτή  δημιουργεί συντριπτικά κατάγματα στη ραχοκοκαλιά της κοινωνικής συνοχής της Ε.Ε. και παράλληλα έχει κάθετη και κατακόρυφη διαχρονική επίδραση, στους δείκτες της ποιότητας και της ποσότητας του εγκλήματος. 

Ταυτόχρονα, απειλεί κατά βάση τα Ν.Α. σύνορα της Ε.Ε. και πρωτίστως την Ελλάδα και την Κύπρο. Άρα πρόκειται για ένα πρόβλημα που είναι σίγουρα ελληνικό, αναδεικνύεται με τον πλέον καθοριστικό τρόπο ότι είναι και ευρωπαϊκό. 
Αναφερόμενος στα βήματα που έγιναν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δήλωσε ότι δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και είναι απαραίτητο να γίνουν κι άλλα: 

«Πρέπει η νέα μεταναστευτική πολιτική, το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο της Ευρώπης, να δώσει μεγαλύτερη βοήθεια στα κράτη της Μεσογείου και βέβαια κύρια στην Ελλάδα που δέχεται τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.». 

 Εστιάζοντας, τέλος, στη στάση της χώρας μας στο ζήτημα αυτό, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. τόνισε:

«Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος: Να αναχαιτίσουμε την ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει σύνορα και όποιος τα περνάει παράνομα προφανώς πρέπει να συλλαμβάνεται και να ακολουθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Καταστίσαμε ήδη σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Ελλάδα είναι κράτος φιλόξενο και βαθιά ανθρωπιστικό. 

Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και αυτό κάνουμε: Να διαχωρίσουμε το καθεστώς του πρόσφυγα και του μετανάστη. Γιατί είναι άλλο ο παράνομος μετανάστης και άλλο ο άνθρωπος που αιτείται άσυλο. 

Καταστήσαμε επίσης σαφέστατο ότι πρέπει η Ε.Ε. να είναι παρούσα. Και ήταν στα σύνορα, με μια συμβολική κίνηση όλων των θεσμικών παραγόντων της Ε.Ε. μαζί με τον Πρωθυπουργό, όταν η Ελλάδα δεχόταν μια ασύμμετρη επίθεση και την αντιμετώπισε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο».

 ____________________

 Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις