Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Καταγγελία για απόλυση δασκάλας που ήταν αντίθετη με κάμερες στο σχολείο, στο Αρσάκειο

Πάτρα: Καταγγελία για απόλυση δασκάλας π...

Τι καταγγέλει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας

Για εκδικητική απόλυση δασκάλας στο Αρσάκειο Δημοτικό σχολείο της Πάτρας κάνει λόγο ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύλλογος, στις 31-8-2020 καταγγέλθηκε η σύμβαση ορισμένου χρόνου διετούς διάρκειας δασκάλας και μέλους του Συλλόγου που εργαζόταν στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Σύλλογος από τη δασκαλα:

- Η εκπαιοδευτικός ενημερώθηκε για την επικείμενη καταγγελία της σύμβασής τηλεφωνικά στις 13 Ιουλίου 2020 και της επιδόθηκε μέσω κλητήρα προς υπογραφή στις 17 Ιουλίου, δηλαδή, λίγες μόλις ημέρες πριν ψηφιστεί ο αντεργατικός και αντι-εκπαιδευτικός νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση (ψηφίστηκε στις 28 Ιουλίου 2020) που επιχειρεί να ανατρέψει κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

–Στο διάστημα που εργάστηκε εκεί δεν είχε δεχτεί παρατήρηση για την εργασία της, τη συμπεριφορά της ή τη συνεργασία της με συναδέλφους και γονείς, το αντίθετο μάλιστα.

 - Δεν υπήρξε μείωση προσωπικού στο σχολείο, αλλά η θέση θα καλυφθεί με νέα πρόσληψη.

 - Στις 29 Μαΐου 2020 εστάλη ενυπόγραφο κείμενο στο Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, το οποίο συνυπέγραψε και η ίδια η συναδέλφισσα.

Στην καταγγελία του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας αναφέρει: 

"Το εν λόγω έγγραφο αφορούσε στην τοποθέτηση καμερών στις τάξεις και σε αυτό διατυπώνονταν οι προβληματισμοί των εκπαιδευτικών ως προς την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Η συναδέλφισσα πρότεινε στον σύλλογο διδασκόντων να σταλεί η επιστολή στο Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Λίγες μέρες αργότερα επικοινώνησε με τον σύλλογό μας, για να μας εκφράσει τον φόβο ότι δε θα ανανεωθεί και θα καταγγελθεί η σύμβαση της κρίνοντας από την απότομη αλλαγή στη στάση των προϊσταμένων της αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε η πρόθεση σύνταξης επιστολής. Το Δ.Σ. δεν απάντησε ποτέ γραπτά στην εν λόγω επιστολή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, μαζί με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΕΚΠ), επισκέφθηκε στις 25 Αυγούστου 2020 τη Διεύθυνση του Αρσκακείου Δημοτικού Πατρών διατυπώνοντας προφορικά ερωτήματα στη διευθύντρια του Αρσάκειου Δημοτικού Πατρών σχετικά με το αν η καταγγελία της σύμβασης της συναδέλφισσας σχετίζεται με έγγραφη καταγγελία σχετικά με την ποιότητα της εργασίας της ή/και με μείωση προσωπικού ή/και με την επιστολή σχετικά με τη χρήση των καμερών, ζητώντας την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας.

Στα ερωτήματά μας δεν λάβαμε καμία απολύτως απάντηση. Ως Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας απαιτούμε την επαναπρόσληψη της συναδέλφου άμεσα.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να καταγγέλλουν στο Σωματείο μας οποιαδήποτε υπόθεση κατάχρησης διευθυντικού δικαιώματος, άδικων και αναιτιολόγητων απολύσεων για συνδικαλιστικούς λόγους για να τα αντιμετωπίσουμε συλλογικά, με συναδελφικότητα και αλληλεγγύη. Θα στηρίζουμε πάντα όλους τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους στους χώρους δουλειάς.

Παλεύουμε για την κατάργηση του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση που ψηφίστηκε στα τέλη Ιουλίου, με τα σχολεία κλειστά, το οποίο απελευθερώνει το ωράριο εργασίας και τις απολύσεις, λύνει τα χέρια των εργοδοτών-σχολαρχών. Με συλλογικό αγώνα και πανεκπαιδευτικό μέτωπο και κίνημα θα τον μπλοκάρουμε στην πράξη και θα τον ανατρέψουμε. Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών".

 

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Μάθε που ψηφίζεις με ένα κλικ: Η εφαρμογή που σου δείχνει το εκλογικό σου τμήμα και στον χάρτη

Πλήρης Οδηγός Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πόσους σταυρούς βάζουμε για δήμο και περιφέρεια - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν την κάλπη

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Όλες οι ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στους Δήμους και τις Περιφέρειες, τους συνδυασμούς, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023: Πώς θα μεταδοθούν - Πώς θα δείτε ποσοστά και σταυρούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις