Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας: Ανασφαλής η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας: Ανασφαλής η έναρξη της ν...

Την Τρίτη 22/9/2020 διοργανώνει συγκέντρωση - κινητοποίηση στην πλ. Γεωργίου

Για ανασφαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή σε κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη 22/9/2020 στις 18:00 το απόγευμα, στη πλατεία Γεωργίου. Επιπλέον Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί να παρευρεθούν τα υπόλοιπα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συλλόγους γονέων, την ένωση Γονέων και φορείς.

Ακόμα γνωστοποιεί την πραγματοποίηση έκτακτης γενικής συνέλευσης τη Πέμπτη 24/9/2020 στις 18:00, στο προαύλιο του 6ου και 11ου ΓΕΛ στην οδό Νόρμαν 57 (είσοδος από Φαβιέρου), με το ίδιο θέμα, την ανασφαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας Σπυρίδων Ψαρράς τονίζει τα εξής, "τα σχολεία «άνοιξαν» και ενάμισι εκατομμύριο μαθητές, εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους βρίσκονται στη δίνη της αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Οι εκπαιδευτικοί, με την παιδαγωγική και κοινωνική ευθύνη του ειδικού ρόλου τους, καλούνται να διαχειριστούν μια ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη υγειονομική κατάσταση.

Με υπερμεγέθη τμήματα, με μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών, με υγειονομικά πρωτόκολλα χωρίς υγειονομικό προσωπικό και μηδενική επιμόρφωση, με ανεπαρκή και άστοχη προμήθεια μασκών, με ανεπαρκές προσωπικό καθαριότητας, με συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, γονείς και μαθητές και εκπαιδευτικοί κατανοούμε πλέον από τις πρώτες μέρες ότι τίθεται μέγα ζήτημα σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Κυβέρνηση και Υπουργείο, αντί να εγκύψουν στο πρόβλημα της πανδημίας συνεχίζουν με ένταση την νεοφιλελεύθερη πολιτική της μετάλλαξης του δημόσιου σχολείου. Εξαγγέλλουν νέο νόμο για την τεχνική εκπαίδευση, ασχολούνται με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών, εμμένουν στο livestreaming μάθημα, επιμένουν στο αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο που έχουν νομοθετήσει και μεταφέρουν τις ευθύνες της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων αποκλειστικά στους συναδέλφους.

Αφού η κυβέρνηση δεν θέλει, ο κόσμος της εκπαίδευσης για μια ακόμα φορά πρέπει να υπερασπισθεί υγειονομικά και μορφωτικά τη Δημόσια Παιδεία. Με δημοκρατικούς, συλλογικούς όρους απαιτείται η συγκρότηση ενός ενεργού κινήματος σε κάθε σχολική κοινότητα που θα οργανώσει με επιστημονική και κοινωνική ευθύνη πραγματικά μέτρα υγειονομικής προστασίας και θα υπερασπισθεί δημιουργικά την μορφωτική αποστολή του Δημόσιου Σχολείου.

Προτείνουμε, σε όποιο σχολείο υπάρχουν ανενεργές αίθουσες, οι εκπαιδευτικοί μέσω του συλλόγου διδασκόντων να προχωρήσουν σε σπάσιμο των μεγάλων τμημάτων, ζητώντας παράλληλα τους αντίστοιχους καθηγητές αν δεν υπάρχουν στο σχολείο. 

Παράλληλα οφείλουμε με τους μαζικούς μας αγώνες να απαιτήσουμε τώρα από την Κυβέρνηση:

1)            Μείωση μαθητών ανά τμήμα ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.

2)            Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

3)            Εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών. Μαζικοί διορισμοί τώρα.

4)            Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.

5)            Να δοθεί δωρεάν ο αναγκαίος αριθμός κατάλληλων μασκών σε καθημερινή βάση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

6)            Διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

7)            Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στην εκπαίδευση και οικονομική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.

8)            Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι σας καλούμε:

Σε μαζική συμμετοχή σε κινητοποίηση την Τρίτη 22/9/2020 και ώρα 18:00, στη πλατεία Γεωργίου, με θέμα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και σε έκτακτη γενική συνέλευση τη Πέμπτη 24/9/2020 και ώρα 18:00, στο προαύλιο του 6ου και 11ου ΓΕΛ με το ίδιο θέμα.

Το εκπαιδευτικό κίνημα με όλες του τις δυνάμεις και σε συνεργασία με το σύνολο της σχολικής κοινότητας, τους γονείς, τους μαθητές, τις συλλογικές εκφράσεις τους, τα υπόλοιπα σωματεία, τους φορείς και τα τοπικά κινήματα, θα δώσει τη μάχη για υγειονομικά ασφαλές και παιδαγωγικά επωφελές άνοιγμα των σχολείων με όλα τα παιδιά".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις