Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία «Ιανός»: Κλειστά σχολεία, Ρίο – Αντίρριο και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Κακοκαιρία «Ιανός»: Κλειστά σχολεία, Ρίο...

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Καθώς ο Μεσογειακός Κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ» πλησιάζει τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας, κάτοικοι και κρατικός μηχανισμός ετοιμάζονται για τα επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με το meteo.gr, τα προγνωστικά στοιχεία της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου 2020 δείχνουν ότι θυελλώδεις άνεμοι και υψηλός κυματισμός με ταυτόχρονη άνοδο της μέσης στάθμης της θάλασσας θα επηρεάσουν την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τις ακτές της Πελοποννήσου αργά το βράδυ της Πέμπτης 17 και νωρίς το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις 19.45 έκλεισε το πορθμείο του Ρίου – Αντιρρίου και τα πλοία της γραμμής βρήκαν ασφαλές λιμάνι στην Πάτρα.

Κακοκαιρία «Ιανός»: Έκλεισε το πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου

Παράλληλα, αύριο Παρασκευή, όπως αποφασίστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων.

Κλειστά τα σχολεία στη Δυτική Ελλάδα την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου

 Για την ασφάλεια των μετακινήσεων, αποφασίστηκε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας η απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων τύπου οχημάτων οχημάτων με τρέιλερ και λεωφορείων από σήμερα 9 το βράδυ και για 24 ώρες, , κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Μεσσηνίας.

Ν. Χαρδαλιάς: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρεών οχημάτων σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Μεσσηνία

Την ίδια ώρα έκκληση στους κατοίκους παράκτιων περιοχών να μείνουν εκτός σπιτιού όσοι μένουν σε υπόγεια και ισόγεια , ώστε να μην εγκλωβιστούν στις εστίες τους από τυχόν έντονα φαινόμενα, απευθύνει ο Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Κώστας Συνολάκης, καθώς ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» πλήττει τα Ιόνια Νησιά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Συνολάκης: Να μείνουν εκτός σπιτιού όσοι μένουν σε υπόγεια και ισόγεια

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις