Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία στην Δυτ. Ελλάδα - Δείτε αναλυτική εκτίμηση

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία στην Δυτ. ...

Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ηλεία, Μεσσηνία, Αχαΐα & τα δυτικά τμήματα της Αιτ/νίας θα επηρεαστούν από θυελλώδεις ανέμους & ραγδαίες βροχοπτώσεις τις ερχόμενες ώρες & καθόλη την Παρασκευή

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων έχει ως γνωστόν εκδοθεί για την Δυτική Ελλάδα για απόψε Πέμπτη 17 & την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με τον Νικόλα Σερέτη στο www.meteoclub.gr, ατμοσφαιρική διαταραχή με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (μεσογειακός κυκλώνας) επηρεάζει ήδη και θα επηρεάσει την χώρα μας τις ερχόμενες ημέρες μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακής. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στην Πελοπόννησο, στο κεντρικό & νότιο Ιόνιο και στην δυτική Στερεά.

Ο μεσογειακός κυκλώνας "Ιανός" αναμένεται τις επόμενες ώρες να κινηθεί ανατολικά-βορειοανατολικά προς την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου-Κεφαλλονιάς προσεγγίζοντας την ακτογραμμή της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς. Κατά την διάρκεια του Σαββάτου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα αποκτήσει νότια-νοτιοανατολική τροχιά προς τις ακτές της Ηλείας και της δυτικής Μεσσηνίας για να κινηθεί εν τέλει νοτιότερα από εκεί, προς τα ανοιχτά της δυτικής Κρήτης, και να αποχωρήσει από τον Ελλαδικό χώρο εξασθενούμενος το βράδυ του Σαββάτου προς τα μεσάνυχτα Κυριακής.

Σύμφωνα με τα παραπάνω κρίνεται επιβεβλημένη η έκδοση έκτακτου δελτίου για την δυτική Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, οι νομοί Ηλείας, Μεσσηνίας, Αχαΐας τα δυτικότερα τμήματα του ν. Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να επηρεαστούν από θυελλώδεις ανέμους και ραγδαίες βροχοπτώσεις αρχής γενομένης από τις ερχόμενες ώρες και σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια της Παρασκευής.

Τοπικές καταιγίδες αναμένονται στην Δ-ΝΔ χώρα κατά το πρώτο μισό του Σαββάτου με τις συνθήκες να βελτιώνονται παντού στην δυτική Ελλάδα μέχρι το πέρας της ημέρας. Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται την Κυριακή.

Από πλευράς ανέμων, τις αμέσως επόμενες ώρες θα σημειωθεί βαθμιαία ενίσχυσή τους αγγίζοντας τα επίπεδα των 11-12 Μποφόρ από τις βραδινές έως και τις πρωινές προς μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής στην περιοχή του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και κυρίως μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

Όσον αφορά στην πόλη της Πάτρας αναμένονται βροχοπτώσεις ήδη από τις ερχόμενες ώρες με τα φαινόμενα να διαρκούν στο μεγαλύτερο διάστημα της Παρασκευής. Εντονότερα θα είναι από τις αργά πρωϊνές-προμεσημβρινές έως και τις απογευματινές αργά ώρες της αυριανής ημέρας. Κύριο χαρακτηριστικό των φαινομένων ο συνεχής τους χαρακτήρας, η διάρκειά τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα δυτικότερα τμήματα του νομού Αχαΐας με τα φαινόμενα να είναι έτι εντονότερα.

Αναφορικά με τους ανέμους αναμένεται ενίσχυσή τους σταδιακά από τις επόμενες ώρες στον Πατραϊκό και στην περιοχή του Ρίου με την έντασή τους να αγγίζει τα 10-11bf από αργά το βράδυ και μετέπειτα. Εντός της πόλης αναμένονται πρόσκαιρα  ακόμη και ριπές των 8-9 μποφόρ κατά την διάρκεια της αυριανής ημέρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις