Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιατροί ειδικοτήτων ούτε για δείγμα στα πρωινά ραντεβού του Αγ. Ανδρέα της Πάτρας

Γιατροί ειδικοτήτων ούτε για δείγμα στα ...

Εναλλακτική τα απογευματινά που κοστίζουν 60 ευρώ

Αγανάκτηση επικρατεί στους κόλπους ασθενών της Πάτρας από το γεγονός ότι είναι σχεδόν αδύνατον να κλείσει κάποιος ραντεβού με μια σειρά γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας».

Πολλές ειδικότητες είναι κλεισμένες για μήνες και οι πολίτες που επικοινωνούν για ραντεβού καλώντας να καλέσουν και πάλι σε δύο… μήνες προκειμένου, αν σταθούν τυχεροί να κλείσουν ραντεβού κάποια στιγμή προς το τέλος του έτους.

Μάλιστα ουσιαστικά το σύστημα έχει «μπλοκάρει» από το Καλοκαίρι καθώς όσοι προσπαθούσαν να δουν γιατρό, από τις αρχές του Καλοκαιριού παραπέμποντας ουσιαστικά για το Φθινόπωρο. Όταν όμως επιχείρησαν και πάλι, τις μέρες που διανύουμε, βρέθηκαν ξανά μπροστά σε δυσάρεστα νέα καθώς στην κυριολεξία ισχύει το ρητό «όπως πρόλαβε τον Κύριο είδε».

Τα πρωινά ραντεβού πολλών γιατρών «εξαφανίστηκαν», μέσα σε λίγες μέρες και πλέον οι «άτυχοι» παραπέμπονται για τις αρχές Νοεμβρίου. Ως χαρακτηριστικότερα παραδείγματα, όπως προκύπτουν από το ρεπορτάζ του thebest.gr, αναφέρονται οι γαστρεντερολόγοι και δερματολόγοι.

Για τις ειδικότητες αυτές δεν υπάρχει πρωινό ραντεβού ούτε για δείγμα και οι συμπολίτες θα πρέπει να κάνουν… υπομονή τουλάχιστον για δύο μήνες. Τότε, περί τις 10 Νοεμβρίου, θα πρέπει να προσπαθήσουν και πάλι προκειμένου να δουν έναν γιατρό το προσεχές διάστημα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι εάν πρόκειται για κάτι που θεωρείται σχετικά επείγον ο ασθενής θα πρέπει, να υποχρεωθεί να κλείσει απογευματινό ραντεβού. Ειδικά για το δερματολογικό, μιλάμε μόνο για μια γιατρό που είναι διαθέσιμη η οποία όμως, όπως προαναφέρθηκε είναι κλεισμένη τα πρωινά της μέχρι το Νοέμβριο, ενώ το απογευματινό ραντεβού κοστίζει 60 ευρώ!

Ανάλογη κατάσταση, όπως μας καταγγέλλουν συμπολίτες, επικρατεί και σε άλλες ειδικότητες όπως εκείνη των ουρολόγων αλλά και άλλες που για να δει κανείς γιατρό δωρεάν κάποιο πρωί θα πρέπει να είναι εξαιρετικά τυχερός, να υπάρξει δηλαδή κάποια ακύρωση, ή να οπλιστεί με πολύ υπομονή…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις