Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι αβρότητες μεταξύ Πελετίδη και Καραμανλή με φόντο την υπογειοποίηση του τρένου προκαλούν …αναταράξεις

Οι αβρότητες μεταξύ Πελετίδη και Καραμαν...
Χριστακόπουλος Θάνος

Να υποκλιθεί στον Υπουργό καλεί τον Δήμαρχο η «Ώρα Πατρών»

Μία αναπάντεχα θερμή επιστολή του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη,  μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, παρότι δεν προέκυψε δέσμευση από την πλευρά του Υπουργείου για τη συνολική υπογειοποίηση του τρένου, για την οποία ωστόσο είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και η οποία αποτελεί πάγια διεκδίκηση (και) της δημοτικής  αρχής, προκάλεσε αναταράξεις και λεκτικούς διαξιφισμούς ανάμεσα στον Γιώργο Ρώρο και την Δημοτική Αρχή. Στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την Τετάρτη από τον Δήμο της Πάτρας γίνεται λόγος για «καλό κλίμα» και «θετική εκτίμηση» αναφορικά με δηλώσεις του Υπουργείου.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ώρα Πατρών» αναφέρει ότι « η δημοτική αρχή έβαλε […] τέλος στους αγώνες…»  για υπογειοποίηση του τρένου και θυμίζει ότι «… η κατατεθειμένη πρόταση και οι ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης του Υπουργείου προέβλεπαν 8 χιλιόμετρα» αντί για 5 που υπόσχεται η νυν κυβέρνηση, καταλήγοντας προς τον Κώστα Πελετίδη:  «…αφού δεν βρήκατε κάτι να απαντήσετε, γιατί ταλαιπωρήσατε τις λέξεις; Αρκούσε ένα νεύμα, μια υπόκλιση…» και ζητά άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αναφορά για υπόκλιση του κ. Πελετίδη προς τον κ. Καραμανλή ερέθισαν την Δημοτική αρχή που ανταπάντησε με σχετικό δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει να περάσει επιφανειακά το τρένο στην πόλη μας με τις ευλογίες της δημοτικής παράταξής του η οποία έκανε καταγγελίες κατά της Δημοτικής Αρχής ότι «δεν θέλει να έρθει το τρένο στην Πάτρα». Το εν λόγω δελτίο Τύπου εξόργισε ακόμη περισσότερο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαϊα όπως ο Ηλίας Γρηγόρης καθώς δεν αναφέρεται στο δελτίο που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για πλήρη υπογειοποίηση του τρένου. Μάλιστα ο Ηλίας Γρηγόρης αναφερόμενος στον Κώστα Πελετίδη κάνει λόγο μεταξύ άλλων περί «… εμπαθούς σταλινικού, που βλέπει ΣΥΡΙΖΑ και ανατριχιάζει ..ενώ βλέποντας ΝΔ, αγαλλιάζεται η ψυχή του...Τέτοιος «κομμουνιστής».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις