Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Ιανός ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Μικρά μυστικά για να γίνεις εξπέρ στην κουζίνα

Μικρά μυστικά για να γίνεις εξπέρ στην κουζίνα

Εύκολα και γρήγορα

Αυτό που κάνει μια γυναίκα καλή νοικοκύρα δεν είναι απλώς το να μαγειρεύει καλά, αλλά και το πως να κερδίζει χρόνο, χρησιμοποιώντας έξυπνα κάθε τι μέσα στην κουζίνα της. Στους… τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας που όλοι ζούμε είναι πραγματικά χρήσιμο να γνωρίζουμε έξυπνα τρικ για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Ξεκινάμε;

Απέφυγε να αφήνεις τα φαγητά σου να μαγειρεύονται παραπάνω από το κανονικό. Για να το πετύχεις αυτό, κλείσε το μάτι λίγο πριν από τον προγραμματισμένο χρόνο μαγειρέματος και άφησε το φαγητό να τελειώσει πάνω στο σβηστό μάτι της κουζίνας.

Σου ξέφυγε το αλάτι; Δοκίμασε να το εξισορροπήσεις με ξίδι ή λεμόνι, ενώ στην περίπτωση που το φαγητό είναι ξερό ή κολλάει βάλε λίγο ελαιόλαδο και ανακάτεψε απαλά.

Μην αγοράζεις μπαχαρικά σε μεγάλες ποσότητες, γιατί χάνουν γρήγορα το χρώμα, τη γεύση και τα θρεπτικά τους συστατικά.

Σε εκνευρίζει το καθάρισμα του σκόρδου γιατί μετά τα χέρια σου μυρίζουν όλη μέρα; O πιο εύκολος τρόπος είναι να το πιέσεις ολόκληρο σε έναν ξύλινο πάγκο με την πλατιά μεριά του μαχαιριού και τα φλούδια θα φύγουν στο λεπτό.

Στο «θέμα» κρεμμύδια προτίμησε τα φρέσκα κρεμμυδάκια από τα κόκκινα, ξερά κρεμμύδια. Πρόκειται για μία μικρή αλλαγή με μεγάλα αποτελέσματα στη μαγειρική, που θα ενισχύσει την γεύση και την απόχρωση του πιάτου σου.

Θυμήσου, τέλος, όταν χρησιμοποιείς μυρωδικά, όπως ρίγανη, μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό και θυμάρι πως είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιείς φρέσκα και όχι αποξηραμένα.

Πηγή:olivemagazine

Life