Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Αντίο στην παλιά, γνωστή ηθοποιό Κία Μπόζου που έσβησε στα 85 της χρόνια

Αντίο στην παλιά, γνωστή ηθοποιό Κία Μπό...

Είχε παίξει με όλα τα μεγάλα ονόματα όπως Θανάση Βέγγο, Κώστα Χατζηχρήστο, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Λάκη Κομνηνό, Αλίκη Βουγιουκλάκη

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό χώρο και ευρύτερα η δυσάρεστη είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου Κία Μπόζου. Είχε γεννηθεί το 1935 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, είχε σπουδάσει στη Δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη απ’ όπου αποφοίτησε το 1961 και έκτοτε έπαιξε στον κινηματογράφο και στο θέατρο σε μερικούς πραγματικά χαρακτηριστικούς ρόλους. Έκανε το ντεμπούτο της το 1961 με το θίασο τραγωδίας του Κώστα Λειβαδέα. Εργάστηκε επί ένα χρόνο στη πρόζα και από το 1963 βγήκε στην επιθεώρηση πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε μεγάλα εμπορικά θέατρα και θιάσους όπως στα θέατρα Ακροπόλ, Κήπου, Περοκέ, Καλουτά, Άλφα, Βέμπο, Μετροπόλιταν κ.α. Μερικές από τις κινηματογραφικές ταινίες όπου είχε παίξει ήταν ο «Παπατρέχας» το 1966 όπου υποδύθηκε μία από τις ανύπαντρες αδελφές του θυρωρού Θανάση Βέγγου. Με τον Θανάση Βέγγο έπαιξε και πάλι το 1969, σε μία μεγάλη επιτυχία, μία ξεκαρδιστική ταινία, με τίτλο «Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ, επιχείρησις: Γης μαδιάμ» όπου η Κία Μπόζου έκανε μία σταρ και καλά του σινεμά με το όνομα Ζωή Σέξογλου. Η σκηνή στην παραλία με το κινηματογραφικό γύρισμα και την Κία Μπόζου να λέει «θέλω το παιδί μου» πραγματικά είναι αξεπέραστη και σε κάνει να γελάς πάντοτε όταν τη βλέπεις.

Άλλα φιλμ όπου έπαιξε ήταν στο «Ανθρωπάκι» το 1969 όπου έκανε μία πελάτισσα στο κατάστημα υφασμάτων του Κώστα Βουτσά, στο «Γυμνοί στο Δρόμο» το ’69 πλάι σε Νίκο Κούρκουλο και Ζωή Λάσκαρη, στην ταινία «Γοργόνες και μάγκες», στην «Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου» με το Νίκο Ξανθόπουλο, στον Καπετάν Φάντης μπαστούνι» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα το 1968, στο «Σήκω χόρεψε συρτάκι» με τον Κώστα Χατζηχρήστο, στο «Τεμπελόσκυλο» με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, το ’63, σε 3 ταινίες με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη (Αστέρω, Το Κλωτσοσκούφι και η Σωφερίνα), κ.α. Επίσης είχε παίξει μαζί και με την Γεωργία Βασιλειάσου και τον Λάκη Κομνηνό. Είχε συμμετέχει συνολικά συμμετάσχει σε πάνω από 50 ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η Κία Μπόζου ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Λάκη Αγραπίδη, ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή το 2016. Από το γάμο της, είχε έναν γιο, ο οποίος είναι γιατρός.

Τη τραγική είδηση του θανάτου της Κίας Μπόζου, τα ξημερώματα της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2020 στα 85 της χρόνια, έκανε γνωστή η ανιψιά της, Μαρία Κατακαλίδου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture