Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Παρέμεινε 1ο στο εγχώριο box office το "Tenet" - Από κοντά & το νεανικό "After 2, Μετά τη σύγκρουση"

Παρέμεινε 1ο στο εγχώριο box office το &...

Οι 2 αυτές ταινίες προσέγγισαν αρκετούς θεατές στα Odeon Veso Mare, πλησιάζοντας σε κάποιες προβολές την χωρητικότητα του 65%

Το πρώτο κινηματογραφικό 4ήμερο του Σεπτεμβρίου & με το μέτρο της μάσκας να ισχύει στις κλειστές αίθουσες, το εντυπωσιακό αλλά σχετικά ακατανόητο «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν παρέμεινε στην 1η θέση από πλευράς εισιτηρίων, κάτι αναμενόμενο (στην Πάτρα συνεχίζεται στα Odeon Veso Mare & στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο) αν και σημείωσε μία ελαφρά πλην αξιοσημείωτη πτώση. Όπως είδαμε στη λίστα του εγχώριου box office στο flix.gr, το φιλμ επιστημονικής φαντασίας «Tenet», σε 129 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε σχεδόν 18.000 εισιτήρια το περασμένο 4ήμερο 3-6/9/2020, πλησιάζοντας μέχρι σήμερα τα 80.000 (είναι στα 76.032 εισιτήρια).

Αρκετά κοντά στην πρωτιά κινήθηκε η νεανική, ρομαντική ταινία «After 2: Μετά τη Σύγκρουση» του Ρότζερ Καμπλ που σε 87 αίθουσες πανελλαδικά, έφτασε τα 16.657 εισιτήρια και μαζί με τις preview προβολές της Τετάρτης 2/9, το συνολικό νούμερο μέχρι στιγμής είναι 24.205 εισιτήρια. Όπως μάθαμε αρκετά νέα παιδιά έσπευσαν στα Odeon Veso Mare για να απολαύσουν έστω και με μάσκα την συγκεκριμένη ταινία. Είναι παρήγορο το γεγονός πως σε κάποιες προβολές τόσο του «Tenet» όσο και του ««After 2: Μετά τη Σύγκρουση» οι αίθουσες των Odeon Veso Mare γέμισαν προσεγγίζοντας την πληρότητα του 65% που ορίζουν τα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας. Ωστόσο όπως σημειώνει το flix.gr, το συμπαθητικό άνοιγμα του «After 2: Μετά τη Σύγκρουση», ένα νεανικό μελόδραμα που τράβηξε το εφηβικό, νεανικό κοινό, δεν μπόρεσε να φτάσει τα 41.169 εισιτήρια με τα οποία είχε ανοίξει το 1ο «Μετά/After» τον Απρίλιο του 2019, πριν κλείσει την καριέρα του στα 101.000 εισιτήρια.

Στις λοιπές πρεμιέρες, οι υπερδυνάμεις των στουντιακών «Νέων Μεταλλαγμένων – New Mutants» της Μάρβελ, μία ταινία που αντιμετώπισε διάφορες αναποδιές τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια της προετοιμασίας της με επαναληπτικά γυρίσματα και αλλαγές στο στούντιο διανομής, δεν κατάφεραν να κάνουν το θαύμα τους (το φιλμ προβάλλεται και στη Βέσο Μάρε), και μάλιστα έμειναν μία θέση πίσω από την παλιά ρομαντική ταινία με την Όντρει Χέπμπορν του 1954, «Σαμπρίνα» (με τους επίσης υπέροχους Χάμφρει Μπόγκαρτ και Γουίλιαμ Χόλντεν). Η «Σαμπρίνα» (παίζεται και στα Odeon Veso Mare, στην αίθουσα 8) σε 13 σινεμά πανελλαδικά, πέτυχε στην επανέκδοση της να την δουν κοντά 3.500 σινεφίλ το περασμένο 4ήμερο ενώ οι πολύπαθοι «Νέοι Μεταλλαγμένοι», σε 52 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψαν 2.751 εισιτήρια.

*Τέλος η παιδική ταινία ανιμέισον «Οι Ευχούληδες 2» συνεχίζει να τραβάει κόσμο και σε 55 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 3.836 εισιτήρια το περασμένο 4ήμερο και κοντεύει τα 40.000 σε σχεδόν 4 εβδομάδες προβολής. Βέβαια από την Πέμπτη 10/9 θα βγει η live action “Μουλάν” της Ντίσνει που θα τραβήξει πολύ παιδικό, μαθητικό κοινό.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture