Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στον Κεντρικό και στον ΕΦΚΑ Αγίου Αλεξίου, η Χριστίνα Αλεξοπούλου

 Στον Κεντρικό και στον ΕΦΚΑ Αγίου Αλεξί...

Eνημερώθηκε για τα θέματα που έχουν προκύψει από τις συγχωνεύσεις των ασφαλιστικών ταμείων

Τον Κεντρικό ΕΦΚΑ Πάτρας και το κατάστημα Αγίου Αλεξίου επισκέφθηκε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου. Σκοπός των επισκέψεων ήταν η ενημέρωση και καταγραφή των υπηρεσιακών και λειτουργικών προβλημάτων της υπηρεσίας., όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση,η οποία συνεχίζει:

"Η κα Αλεξοπούλου συναντήθηκε με Διευθυντικά στελέχη και εκπροσώπους των υπαλλήλων του Οργανισμού και ενημερώθηκε για τα θέματα που έχουν προκύψει από τις συγχωνεύσεις των ασφαλιστικών ταμείων, την έλλειψη προσωπικού στα τμήματα έκδοσης συντάξεων καθώς και για πρακτικά ζητήματα καθημερινής λειτουργίας.Επισκέφθηκε επίσης όλους τους χώρους της υπηρεσίας και την Υγειονομική Μονάδα, όπου συναντήθηκε με ασφαλισμένους του οργανισμού.

Για το θέμα των συντάξεων, η Βουλευτής ανέφερε πως στα τέλη του 2020 ξεκινά η ψηφιακή απονομή των αναπηρικών συντάξεων μέσω του προγράμματος «ΆΤΛΑΣ» ενώ,  έως το τέλος του 2021, το 85% των νέων συντάξεων θα απονέμεται ηλεκτρονικά, όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Βρούτση. Είναι σημαντικό πως η εξέλιξη αυτή πραγματοποιήθηκε από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εν μέσω διπλής εθνικής κρίσης: της πανδημίας και της τουρκικής προκλητικότητας.

Αφού ευχαρίστησε το διοικητικό και υγειονομικό δυναμικό για την προσπάθεια που καταβάλλει, η κα Αλεξοπούλου συμφώνησε να προωθήσει τα αιτήματά τους προς τη διοίκηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Επιπλέον, ζήτησε το μεταξύ τους κανάλι επικοινωνίας να παραμείνει ανοικτό, για την επίλυση λοιπών πρακτικών και διαδικαστικών θεμάτω"ν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις