Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Λαϊκά τραγούδια την Κυριακή στο θεατράκι στην Κρήνη

Λαϊκά τραγούδια την Κυριακή στο θεατράκι...

Από την Ορχήστρα Δημοτικής και Λαϊκής μουσικής του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων

Η Ορχήστρα Δημοτικής και Λαϊκής μουσικής του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, παίρνει στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου 2020, την «σκυτάλη» των εκδηλώσεων της ενότητας «Ερασιτεχνικού – Δημιουργικού Θεάτρου» του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας που φιλοξενείται στο Θέατρο της Κρήνης και θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα λαϊκών τραγουδιών που εκφράζουν τους πόθους, τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού για ένα καλύτερο αύριο.

Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ανάδειξης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς  Κρήνης.

Την  ορχήστρα, η οποία ιδρύθηκε το 2015 και αποτελείται από μέλη του χορευτικού, τα οποία έπαιζαν μουσικά όργανα  αλλά και μουσικούς που θέλουν να συμμετέχουν και να εκφραστούν μέσα από την  ερασιτεχνική δημιουργία, απαρτίζουν δεκαοχτώ  όργανα και πολλές φωνές , έχοντας διαμορφώσει ένα σύνολο 25 ατόμων.

Υπεύθυνη και μαέστρος είναι η Αψώμοτου Δήμητρα, καθηγήτρια στο Μουσικό σχολείο. Στόχος της ορχήστρας είναι η έρευνα, η μελέτη, η κατανόηση και η προβολή της καλής λαϊκής μουσικής. Παράλληλα σκοπός είναι να δώσει την δυνατότητα έκφρασης σε μουσικούς, τόσο μέσα από την συνοδεία του χορευτικού τμήματος στις παραστάσεις του, όσο και με αυτόνομη δική της πορεία στην λαϊκή μουσική.

Η Ορχήστρα σε σύντομο  χρονικό διάστημα παρουσίασε αξιόλογες δουλειές πραγματοποιώντας  συναυλίες (Συνεδριακό Πανεπιστημίου Πατρών «Στους δρόμους του νερού»,  Ρωμαϊκό Ωδείο «αν μας αντέξει το σκοινί» αφιέρωμα στην Λίνα Νικολακοπούλου, συναυλία για την απελευθέρωση της Πάτρας κ.λ.π.) αλλά και περιοδεύοντας σε πολλά μέρη στην Ελλάδα.

*Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό υπενθυμίζεται ότι λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και για την προστασία του κοινού επιβάλλεται η έγκαιρη προσέλευση. Οι θεατές θα πρέπει να έχουν μαζί τους και μάσκα.

Η διάθεση των καρτών εισόδου γίνεται 45' πριν την έναρξη της παράστασης στην είσοδο, με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture