Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ε.Κ. Πύργου: Ζητάμε την άμεση διερεύνηση των αιτιών του εργατικού ατυχήματος

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ε.Κ. Π...

Το ατύχημα συνέβη την Τετάρτη 2/9/2020 στην περιοχή Καϊάφα Ζαχάρως

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη στις 2/9/2020 στην περιοχή Καϊάφα Ζαχάρως. Πιο συγκεκριμένα εργαζόμενος - εναερίτης σε ιδιώτη εργολάβο που έχει αναλάβει την κατασκευή και συντήρηση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ στον Νομό Ηλείας τραυματίστηκε πολύ σοβαρά όταν έσπασε ο στύλος που είχε ανέβει για εργασία και έπεσε από μεγάλο ύψος.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Και αυτό το εργατικό ατύχημα δεν οφείλεται στην «κακιά ώρα», ούτε σε αμέλεια του συναδέλφου. Έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν καθημερινά σε κάθε χώρο δουλειάς, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εργατικού Κέντρου Πύργου και συνεχίζει ως εξής:

"Το ατύχημα είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, της υποστελέχωσης και της έλλειψης μέτρων ασφαλείας. Στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους η ανθρώπινη ζωή έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Με την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση και του ΔΕΔΔΗΕ η εργολαβοποίηση θα επεκταθεί σε όλους τους κλάδους της ηλεκτρενέργειας.

Ζητάμε να γίνει άμεση και ουσιαστική διερεύνηση των αιτιών του εργατικού ατυχήματος και να ελεγχθεί αν τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφαλή εκτέλεση των έργων τόσο από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ όσο και από πλευράς ιδιώτη εργολάβου.                                                                                        

Μόνο με την οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη πάλη , όλοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς ,για να γυρίζουμε όλοι υγιείς στα σπίτια μας.                                   

Εκφράζουμε τις ευχές μας στον συνάδελφο για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive εναερίτης ηλικίας περίπου 47 ετών, με τραύματα στο πόδι και τη μέση, παρελήφθη από ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε αρχικά στο Γ. Ν. Πύργου και κατόπιν σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις