Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Δευτέρα ο αγιασμός στα σχολεία της Πάτρας - Πώς θα γίνει

Την Δευτέρα ο αγιασμός στα σχολεία της Π...

Με εκπροσώπους του σχολείου στο προαύλιο και στις τάξεις

Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα στα σχολεία όλης της χώρας. Οι προετοιμασίες το προηγούμενο διάστημα για την έναρξη της αμήχανης λόγω των περιοριστικών μετρων του κορωνοίού και επειδή για πρώτη φορά οι μαθητές υποχρεούνται να φορούν μάσκες προστασίας κορυφώθηκαν με τον καθαρισμό των σχολείων, την προμήθεια σε αναλώσιμο υλικό ενώ μέχρι την Κυριακή θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή στα σχολεία της μάσκας και του παγουριού που θα διατεθεί στους μαθητές.

Στην Πάτρα, το σχέδιο που έχει... εκπονηθεί για τον Αγιασμό της Δευτέρας περιλαμβάνει τα εξής.

Ο αγιασμός στα περισσότερα σχολεία θα τελεστεί μετά τις 10 το πρωί και αφού οι ιερείς ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις ενορίες μιας και είναι ημέρα Γιορτής του Τιμίου Σταυρού.

Στα περισσότερα δημοτικά σχολεία της Πάτρας ο αγιασμός θα γίνει στο προαύλιο με την παρουσία των μαθητών της ΣΤ' τάξης και της Α' τάξης σε πολλές περιπτώσεις. Οι υπόλοιποι μαθητές θα προσέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας και ο ιερέας μετά το πέρας της τελετής θα περάσει από αυτές. Άπαντες υποχρεούνται να φορούν μάσκες. Οι είσοδος γονέων στο προαύλιο των σχολείων δεν επιτρέπεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα σχολεία της Πάτρας έχει ήδη αποσταλεί μια από τις δυο μάσκες που θα χορηγηθούν στους μαθητές δωρεάν. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η παράδοση και της δεύτερης αλλά και του παγουριού από το υπουργείο παιδείας.

Ειδική μέριμνα υπάρχει για τη λειτουργία των κυλικείων και για τον τρόπο προμήθειας του φαγητού από αυτά. Τα κυλικεία υποχρεούνται να παρέχουν μόνο τυποποιημένες τροφές, ενώ οι παραγγελίες από τα παιδιά θα γίνονται στον δάσκαλο, ο οποίος στη συνέχεια θα συνεννοείται με τον υπεύθυνο του κυλικείου για την παράδοση στους μαθητές.

 

 

 

Για παράδειγμα στο 9ο δημοτικό τ η Δευτέρα 14/9/2020 το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
08.00-08.15 π.μ. : Προσέλευση μαθητών    Β-Γ-Δ-Ε ΣΤ  τάξεων  είσοδος στις αίθουσες των τάξεων όπου θα τους υποδέχονται οι δάσκαλοί τους.Οι γονείς δε θα εισέρχονται στο προαύλιο.
08.20  π.μ. : Προσέλευση μαθητών  Α Τάξης   με τους Γονείς τους - Υποδοχή μαθητών Α τάξης- Ενημέρωση Γονέων (στο προαύλιο με μάσκα άπαντες) - 08.45  είσοδος μαθητών Α τάξης στην αίθουσα της τάξης με τη δασκάλα -αποχώρηση γονέων
 
[Στις αίθουσες θα γίνει συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ-Επεξήγηση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί -Διανομή μάσκας ανά μαθητή- Ιδιαίτερη έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας -Διανομή των ατομικών δοχείων νερού/ παγουριών ανά μαθητή -Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο -Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της της εβδομάδας].
11.00 : Aγιασμός
Στο προαύλιο
Θα είναι παρόντες:
Οι εφημέριοι Αγίου Δημητρίου και Αγίας Παρασκευής
Μαθητές ΣΤ¨ τάξης 8ου-9ου Δημοτικών  ως εκπρόσωποι των μαθητών του συγκροτήματος στις προβλεπόμενες μεταξύ τους αποστάσεις  (οι υπόλοιποι μαθητές θα παραμείνουν στις αίθουσες από τις οποίες  θα περάσει ο ιερέας στο τέλος του αγιασμού).Εκπαιδευτικοί 8ου-9ου Δημοτικών - 10ου-12ου Νηπιαγωγείων ως  εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών  του συγκροτήματος.
Ένας εκπρόσωπος για καθένα από τους 2 Συλλόγους Γονέων.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και  Αθλητισμού  του Δήμου Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος
Ο Δήμαρχος  Πατρέων Kώστας Πελετίδης  
 11.30 : Αποχώρηση  μαθητών ανά τμήμα - παραλαβή από τους αναμένοντες γονείς 
* Οι μαθητές θα έχουν μαζί τους μάσκα και απολυμαντικό τσέπης.
 
12ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
08.15: Προσέλευση μαθητών από είσοδο Γεωργίου Ρούφου.
11.00 : Aγιασμός 
11.30 : Αποχώρηση  μαθητών  παραλαβή από τους αναμένοντες γονείς 
* Οι μαθητές θα έχουν μαζί τους μάσκα και απολυμαντικό τσέπης.

Ο αγιασμός στο 9ο δημοτικό σχολείο Πατρών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις