Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα τίμησαν οι Κεφαλλήνες της Πάτρας τον Άγιο Γεράσιμο

Με λαμπρότητα τίμησαν οι Κεφαλλήνες της ...

Στις 15 και 16 Αυγούστου 2020 στον ιερό ναό στην Ακτή Δυμαίων - Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Με λαμπρότητα τιμήθηκε το διήμερο 15 και 16 Αυγούστου 2020 η μνήμη της κοιμήσεως του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του Νέου Ασκητού, Πολιούχου της Κεφαλονιάς στον ιερό ναό που είναι αφιερωμένος στη χάρη του και βρίσκεται επί της οδού Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα.

Ο Ιερός αυτός Ναός με τον ωραίο περίβολο του που επισκευάστηκε μετά τις ζημιές του σεισμού του 2008 και ξανάνοιξε περίλαμπρος τις πύλες του, είναι σημείο αναφοράς για κάθε Κεφαλλήνα που κατοικεί στην πόλη των Πατρών και τα περίχωρα και ως γνωστόν η κοινότητα των καταγόμενων από την Κεφαλονιά είναι πολλοί στην Αχαική πρωτεύουσα.

Την παραμονή της εορτής, το περασμένο Σάββατο 15 Αυγούστου 2020, στην ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε και μίλησε ο, κεφαλληνιακής καταγωγής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ανήμερα της εορτής την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χρύσανθος Στελλάτος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του σεληνιαζομένου νέου καθώς και στην οσιακή προσωπικότητα του Αγίου Γερασίμου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους μεγάλους πνευματικούς αγώνες του Αγίου, την παρουσία του και την μεγάλη του προσφορά στην Κεφαλονιά και στην Ορθόδοξο Εκκλησία, τονίζοντας πως για τους Κεφαλονίτες το Ιερό και άφθαρτο λείψανο του Αγίου  Γερασίμου είναι ο πολύτιμος θησαυρός τους.

Τέλος, ο κ. Χρύσανθος παρακάλεσε να γίνουμε μιμητές του και να βαδίσουμε στα χνάρια του για να αξιωθούμε και εμείς της χαράς του Παραδείσου.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Επίσκοπος κ. Χρύσανθος υπογράμμισε πως είναι μεγάλη ευλογία για τους Κεφαλλήνες της Πάτρας, και όχι μόνο, η περάτωση και η πλήρης αποκατάσταση του Ιερού Ναού του Αγίου Γερασίμου, ο οποίος όπως προείπαμε, είχε πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.

Η περάτωση του έργου οφείλεται όπως τόνισε ο κ. Χρύσανθος στην υψηλή επίβλεψη των εργασιών αποκατάστασης και στο πατρικό ενδιαφέρον του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, του οποίου τις θερμές εγκάρδιες ευχές μετέφερε προς το ευσεβές εκκλησίασμα και τα μέλη του ιστορικού Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος».

Οι φωτ. είναι από το i-n-ag-nektariou-patron.blogspot.com/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις