Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Έκθεση της εικαστικής δημιουργού Σοφίας Παγώνη λειτουργεί στην Ακράτα

Έκθεση της εικαστικής δημιουργού Σοφίας ...

Η έκθεση πραγματοποιείται με την στήριξη της Επιτροπής Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης "Ζωή Ψαρρού"

Ατομική έκθεση της εικαστικού Σοφίας Παγώνη με καταγωγή από την Αιγείρα Αιγιαλείας διοργανώνεται στην γραφική, παραλιακή Ακράτα, στη βιβλιοθήκη της «Αναγέννησις» και του ΝΠΔΔ (πλησίον του ΚΕΠ Ακράτας), με τη στήριξη της Επιτροπής φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης «Ζωή Ψαρρού». Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και θα διαρκέσει 15 ημέρες.

Η Σοφία Παγώνη έκανε πολύπλευρες σπουδές στο χώρο του θεάματος, των εικαστικών τεχνών και δραστηριοποιείται επαγγελματικά πάνω σε αυτές. Είναι Ιδιοκτήτρια της Gallery «ΣΥΝ» Κέντρο συλλογικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας, εκδότρια του μηνιαίου εικαστικού περιοδικού «ΣΥΝ». Σκηνοθετεί και υπογράφει χορογραφίες ενώ έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, καθώς και σε φεστιβάλ: Ars Electronica/ Λιντς Αυστρίας, ART DIGITALIS /Βερολίνο και σε 3 διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης και μέσα από την ατομική της αυτή έκθεση με τίτλο «Η Ζώνη της Αφροδίτης» φιλοδοξεί να κοινωνήσει το έργο της στον τόπο της. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί προσωπική της ανθρωποκεντρική έρευνα, η οποία γίνεται μία ψυχαναλυτική διαδικασία, αυτό που ζει, αυτό που ζούμε όλοι μας σε αυτήν την εποχή.

«Η πινελιά της ισχυρή, το χρώμα της καθαρό. Η φόρμα της, η δομή της, η ματιά της, στην βεβαιότητα της σύγχυσης και στην αβεβαιότητα της ύπαρξης. Η Σοφία Παγώνη εξερευνάει την δική της ταυτότητα και ιδέες για την γυναίκα χωρίς προκλητικές ενέργειες της σημερινής ζωής και αυτό είναι θαυμαστό» αναφέρει η Julia Sysalova, επιμελήτρια και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Μεσογειακής Κουλτούρας.

Όπως αναφέρει το σάιτ protionline.gr, η έκθεση ζωγραφικής είναι ανοικτή καθημερινά από τις 8.30-11 το βράδυ. «Σας περιμένουμε τηρώντας πάντα το πρωτόκολλο ασφαλείας λόγω του covid-19 (είσοδος στο χώρο με μάσκα)», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Δήμου Αιγιαλείας και της Επιτροπής Στήριξης Δημ. Πινακοθήκης «ΖΩΗ ΨΑΡΡΟΥ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture