Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος αμφισβητεί τα στοιχεία για τον κορωνοϊό

Ο τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος αμφισβητεί...

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς η κυβέρνηση

Ο επικεφαλής τoυ τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου (TTB)  αμφισβητεί τους επίσημους αριθμούς κρουσμάτων SARS-CoV-2  που δίνει η κυβέρνηση της Άγκυρας.

«Δεν αντανακλούν την πραγματικότητα», είπε σήμερα ο Σινάν Αντιγιαμάν. Σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία, η Τουρκία βρίσκεται σε ένα νέο υψηλό του αριθμού των κρουσμάτων μολύνσεων. Ο Ιατρικός Σύλλογος (TTB) έλαβε χθες τους αριθμούς κρουσμάτων τοπικών ιατρικών συλλόγων από 25 επαρχίες. Αυτοί δείχνουν ότι ο αριθμός των νέων λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο θα πρέπει να είναι υψηλότερος από τα αναφερόμενα σήμερα 1.000 περιστατικά την ημέρα.

Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων αυξήθηκε απότομα, ειδικά στην πρωτεύουσα της Άγκυρας και στα νοτιοανατολικά της χώρας, δήλωσε ο Αντιγιαμάν. Τα κρεβάτια της εντατικής θεραπείας στα κρατικά νοσοκομεία στη νοτιοανατολική τουρκική μητρόπολη Ντιγιάρμπακιρ και στην επαρχία Σανλιούρφα είναι όλα κατειλημμένα.

Ο Αντιγιαμάν ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να κάνει σημαντικά περισσότερα τεστ και να ξαναρχίσει την εντατική ανίχνευση αλυσίδων λοίμωξης. Ο τουρκικός ιατρικός Σύλλογος (TTB)  έχει 65 τοπικούς συλλόγους στις 81 επαρχίες και αντιπροσωπεύει το 70% των γιατρών της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο ίδιος. 

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά απέρριψε σήμερα αυτούς τους ισχυρισμούς. «Σε καμία επαρχία δεν έχουμε πλήρη νοσοκομεία λόγω του COVID-19, δεν έχουμε καν νοσοκομείο στα όρια της χωρητικότητας. Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι», έγραψε στο twitter.

Προχθές, ο αριθμός των αναφερθέντων καθημερινών νέων κρουσμάτων στην Τουρκία είχε αυξηθεί για πρώτη φορά σε πάνω από 1.000 εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες. Ο υπουργός Υγείας  ανέφερε 1.178 νέες περιπτώσεις χθες το βράδυ. Αντιδρώντας,  η Άγκυρα ενίσχυσε τους ελέγχους για την τήρηση των κανόνων απόστασης και υγιεινής σε ολόκληρη τη χώρα. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμαν Σοϊλού κάλεσε τους πολίτες να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις