Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Διπλωματικό θρίλερ στο Αιγαίο - Η Ελλάδα μιλά για αποκλιμάκωση και η Τουρκία για έναρξη ερευνών από το Oruc Reis

Διπλωματικό θρίλερ στο Αιγαίο - Η Ελλάδα...

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ξεκίνησε σεισμικές έρευνες λέει η Τουρκία στην Ουάσιγκτον

Μέρος των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων που είχε αναπτυχθεί τις προηγούμενες μέρες νότια από το Καστελόριζο, ξεκίνησε να αποχωρεί, όπως έγινε γνωστό από πηγές του Πενταγώνου το απόγευμα του Σαββάτου .

Οι πληροφορίες από το Πεντάγωνο αναφέρουν ότι το 1/3 των τουρκικών δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, αποχώρησαν και επιστρέφουν στις βάσεις τους.

Το γεγονός εκτιμάται από πηγές του Πενταγώνου ως στάση αποκλιμάκωσης, αφού οι μονάδες που αποχωρούν είναι όλων των τύπων, δηλαδή και υποβρύχια και φρεγάτες.

Οι υπόλοιπες τουρκικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή, όπως άλλωστε και οι ελληνικές δυνάμεις, που θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των Τούρκων.

 

Oruc Reis: Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ξεκίνησε σεισμικές έρευνες

Την έναρξη σεισμικών ερευνών από το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. «Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει η ανάρτηση.

Στην ίδια ανάρτηση αναφέρεται ότι «η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο».

 

Ωστόσο, όπως φαίνεται και στον χάρτη του Marine Traffic, το σκάφος βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Αττάλειας. Την ίδια ώρα, αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται και από το ελληνικό Πεντάγωνο και όλοι εικάζουν πως πρόκειται για διπλωματικό παιχνίδι εντυπώσεων από την πλευρά της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις