Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επιστροφή στις δια ζώσης συνεδριάσεις για το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Επιστροφή στις δια ζώσης συνεδριάσεις γι...

ΔΕΙΤΕ τι συζητήθηκε

Την πρώτη δια ζώσης συνεδρίασή του, μετά από πέντε μήνες (από την αρχή εμφάνισης της πανδημίας στην Ελλάδα) πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Η συνεδρίαση, προκειμένου να διασφαλίζονται οι απαιτούμενες αποστάσεις για το σύνολο των μελών του Συμβουλίου – και υπό το σύνολο των ενδεικνυόμενων υγειονομικών μέτρων – πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέροντια τα εξής:

"Στα πλαίσια της συνεδρίασης, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος που καταδικάζει την απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Το θέμα τέθηκε προ ημερησίας διάταξης και συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα διαμορφώσει το τελικό κείμενο του ψηφίσματος. Σε αυτό θα αποτυπώνεται η πρόθεση του Σώματος να στηρίξει κάθε προσπάθεια διεθνοποίησης του ζητήματος και επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. Επίσης, συντάσσεται στην εθνική προσπάθεια ώστε να αναδειχθεί ο παγκόσμιος και οικουμενικός ρόλος της Αγιάς Σοφιάς ως Μνημείου όλης της ανθρωπότητας, πέραν της ιστορικής και συναισθηματικής αξίας που έχει για τους Έλληνες.

Αντιστοίχως, κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα που θα καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας» Κώστας Παπακωνσταντίνου στην παραλία του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου – Στροφυλάς – Κυπαρισσιακού, όταν επενέβη καθώς διαπιστώθηκε ότι γινόταν καθαρισμός της παραλίας με χρήση τρακτέρ.

Σε ό,τι αφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η υποβολή πρότασης για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο καθαρισμών τάφρων, πρανών, ερεισμάτων και αποκατάσταση μικροβλαβών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Αχαΐας, με χρηματοδότηση ύψους 4,3 εκατ. ευρώ για την τριετία 2021-23.

Όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση, καθώς πλέον η Περιφέρεια θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα με καθαρισμούς όπου απαιτείται. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αντίστοιχες αποφάσεις θα ληφθούν και για τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Επίσης, το Σώμα αποφάσισε την ενίσχυση του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων στις ΠΕ Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας με 120.000 ευρώ για κάθε Περιφερειακή Ενότητα. «Με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να επιχορηγούμε άμεσα τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν στα Σώματα Ασφαλείας της περιοχής μας»  εξήγησε ο Περιφερειάρχης."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις