Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σπ. Σκιαδαρέσης: Θα μας πάρουν την Ακρόπολη κι εμείς θα ερίζουμε αν θα αντιδράσουμε ή όχι

Σπ. Σκιαδαρέσης: Θα μας πάρουν την Ακρόπ...

Η τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Σκιαδαρέσης σχετικά την τοποθέτηση που έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αναφέρει τα εξής: 

"Στη σημερινή 12η τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήρθε προς συζήτηση από τον Πρόεδρο του Π.Σ. η ψήφιση έκδοσης Ψηφίσματος από το Σώμα, για την μετατροπή του Ορθόδοξου μνημείου του Ναού της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε Τζαμί, μετά την απαράδεκτη απόφαση Ερντογάν. Μετά τις τοποθετήσεις των Επικεφαλής των Παρατάξεων, έκανα την παρακάτω παρέμβαση με έντονο ύφος, επισημαίνοντας τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε δεν θα ζητούσα τον λόγο, αλλά βλέποντας να συζητάμε ένα θέμα Εθνικής και Θρησκευτικής σημασίας επί μισή ώρα, μου προκαλεί θλίψη και έντονο προβληματισμό. Θέμα που πρέπει όλοι «εν ενί στόματι και μιά καρδία» και με αίσθημα εθνικής ομοψυχίας να συμφωνούμε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Άκουσα με προσοχή όλους. Τι κατάλαβα; Ότι συμφωνούμε διαφωνώντας ότι θα συμφωνήσουμε για την έκδοση του συγκεκριμένου ψηφίσματος. Το δυσάρεστο της υπόθεσης όμως είναι που ακούστηκε από Επικεφαλής Παράταξης να αναρωτιέται ποιος ο λόγος έκδοσης ενός τέτοιου ψηφίσματος.

Λυπάμαι κύριοι και συνάμα προβληματίζομαι ακούγοντας τέτοιες απόψεις από θεσμικά πρόσωπα! Όταν την ίδια ώρα απλά Σωματεία, Σύλλογοι, κ.ά. εκδίδουν ψηφίσματα, εμείς ένα Περιφερειακό Συμβούλιο να μην εκδίδουμε ένα ψήφισμα! Με τέτοιες απόψεις είμαστε άξιοι της μοιρας μας! Θα μας πάρουν την Ακρόπολη κι εμείς θα ερίζουμε αν θα αντιδράσουμε ή όχι! Λυπάμαι!!. Συμφωνώ και επαυξάνω στη πρωτοβουλία αυτή και την εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη απο το Σώμα να αναδείξει το θέμα στα ευρωπαϊκά όργανα Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα στην Επιτροπή των Περιφερειών»."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις