Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο οι πατρινοί αστυνομικοί που τραυματίστηκαν σε επιχείρηση για χασισοφυτεία

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο οι πατριν...

Νοσηλεύονται εκτός κινδύνου

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, οι δυο Πατρινοί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών που τραυματίστηκαν από τα πυρά καλλιεργητών ναρκωτικών σε επιχείρηση που έγινε το πρωί της Τρίτης στον Ταϋγετο. 

Οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον τους, με πυροβόλο όπλο τύπου καλάσνικοφ και με ένα πιστόλι, με αποτέλεσμα τρεις σφαίρες να πλήξουν τους αστυνομικούς, ευτυχώς όχι σε ζωτικά σημεία του σώματός τους. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, κλιμάκιο αποτελούμενο από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας, μετέβη χθες τα ξημερώματα σε ορεινή περιοχή του Ταΰγετου, για τον εντοπισμό φυτείας ινδικής κάνναβης και τη σύλληψη των καλλιεργητών. 

Καθώς οι αστυνομικοί πλησίαζαν στον χώρο της φυτείας, οι δράστες κατάλαβαν την παρουσία τους και τράπηκαν σε φυγή. Κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν, άνοιξαν πυρ. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν καταιγισμό πυρών από πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ και πιστόλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξ αυτών. 

Στο μεταξύ, συνάδελφοι των τραυματισμένων αστυνομικών, ολοκλήρωσαν την επιχείρηση και συνέλαβαν μετά τους πυροβολισμούς δύο αλλοδαπούς, που φύλασσαν την φυτεία, ενώ οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται.

Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, όπου και κρατούνται για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Πάτρας, ξερίζωσαν φυτεία αποτελούμενη από 640 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης. 

Οι τραυματίες αστυνομικοί αμέσως διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Σπάρτης και -όπως διαπίστωσαν οι γιατροί- ο ένας έφερε διαμπερές τραύμα στο πόδι και ο δεύτερος ένα τραύμα στην περιοχή του ώμου και ένα ελαφρύτερο στον μηρό, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους. 

Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου ο ένας αστυνομικός υποβλήθηκε σε εγχείρηση, όπου και του αφαιρέθηκε επιτυχώς μια βολίδα όπλου, που είχε σφηνωθεί στην ωμοπλάτη του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις