Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Πάτρας την 1η εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Πάτρας...

Απαισιόδοξοι οι έμποροι για τη συνέχεια...

Η πρώτη εβδομάδα θερινών εκπτώσεων παρά τις γενναίες και ποιοτικές προσφορές των εμπόρων δεν έφερε τα χαμόγελα στις εμπορικές επιχειρήσεις της Πάτρας.

«Η κίνηση ήταν υποτονική και στις περισσότερες περιπτώσεις μικρότερη  από τις  αντίστοιχες   περιόδους προηγούμενων ετών», επισημαίνει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών και σημειώνει ότι «έχοντας υπ’ όψη ότι οι πρώτες μέρες των εκπτώσεων είναι ιδιαίτερα δυναμικές δημιουργείται έντονος προβληματισμός και για την υπόλοιπη περίοδο».

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: «Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να προστεθούν στις αρνητικές επιδόσεις της πλειοψηφίας των τοπικών επιχειρήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα  και μετά το δίμηνο lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι καταναλωτές πέραν του υγειονομικού φόβου έχουν έντονη ανασφάλεια για το οικονομικό τους μέλλον.

Είναι αναγκαίο να γίνει συνείδηση στους συμπολίτες μας καταναλωτές ότι στην ιδιαίτερα δύσκολή περίοδο που διανύουμε η στήριξη της τοπικής αγοράς είναι ζωτικής σημασίας. Στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα κερδίζουμε γιατί τα χρήματά μας μένουν στον τόπο μας και δεν χάνονται θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά το μνημονιακής έμπνευσης μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 19/7 ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών συγχαίρει τους συναδέλφους εμπόρους της πόλης μας οι οποίοι στην πλειοψηφία τους κράτησαν τα καταστήματά τους κλειστά. Ευχαριστεί επίσης το καταναλωτικό κοινό της Πάτρας, που γύρισε την πλάτη του στα λίγα ανοικτά καταστήματα κυρίως πολυεθνικών αλυσίδων. Με την στάση του αυτή είπε όχι στην καταστροφή της Μικρομεσαίας  τοπικής επιχείρησης όχι στην κατάργηση του δικαιώματος για οικογενειακή, κοινωνική και πολιτιστική ζωή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ανάκληση του μέτρου, που επιβλήθηκε από εξωγενή συμφέροντα  και για  Συνταγματική κατοχύρωση της Κυριακάτικης  αργίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις