Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο γόης Ρόμπερτ Ρέντφορντ έχασε το ρόλο στο "West Side Story" το 1961 εξαιτίας των φακίδων του

Ο γόης Ρόμπερτ Ρέντφορντ έχασε το ρόλο σ...

Αυτό αποκαλύφθηκε, τόσα χρόνια μετά σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Telegraph

Aναμένοντας το ριμέικ ενός εμβληματικού Χολυγουντιανού μιούζικαλ, του «West Side Story» που είχαν σκηνοθετήσει το 1961 οι Robert Wise και Jerome Robbins με την αξέχαστη Νάταλι Γουντ, τον Richard Beymer, την Rita Moreno και τον Ελληνικής καταγωγής George Chakiris, έχει ενδιαφέρον το άρθρο που είδαμε στο σάιτ της εφημερίδας Telegraph, ότι ο αγαπητός Αμερικανός σταρ Ρόμπερτ Ρέντφορντ, άσημος ακόμα το ’61 και χωρίς να έχει ακόμα ουσιαστικά παίξει στο σινεμά, είχε απορριφθεί στο κάστινγκ της θρυλικής ταινίας για τον κεντρικό ρόλο του Τόνι και ξέρετε ποια ήταν η αιτία, ότι είχε πολλές φακίδες στο πρόσωπο και στο σώμα!  

Το ριμέικ της ταινίας που άφησε εποχή, υπογράφει τώρα ο κάτοχος 2 Όσκαρ σκηνοθεσίας, ο «παραμυθάς» του Χόλυγουντ Στίβεν Σπίλμπεργκ σε σενάριο του Tony Kushner και πρωταγωνιστούν ο Ansel Elgort και η Rachel Zegler στους κεντρικούς ρόλους, τους οποίους πλαισιώνουν οι Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist, Corey Stoll και ο Brian d’Arcy James, ενώ η Rita Moreno που είχε παίξει στο original φιλμ του 1961, προ 59 ετών δηλαδή κερδίζοντας μάλιστα το Όσκαρ καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου (ο Τζορτζ Τσακίρης κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου β’ ανδρικού) εμφανίζεται και στο νέο φιλμ σ’ ένα δεύτερο, «τιμητικό» ρόλο.  

Άραγε το ριμέικ δια χειρός Speilberg που θα βγει 18 Δεκεμβρίου 2020 στις αίθουσες των ΗΠΑ, δεν θα έχει επίσης κάποιον ηθοποιό με φακίδες, αναρωτιέται με νόημα η ανάρτηση της Bρετανικής εφημερίδας The Telegraph.

Ο Robert Redford λοιπόν λίγα χρόνια πριν γίνει ο σούπερ σταρ του Χόλυγουντ, είχε προσπαθήσει νεότατος τότε, μόλις στα 24 του χρόνια να πάρει το ρόλο του Τόνι αλλά μάταια καθώς όπως αποκαλύφθηκε στις σημειώσεις του σκηνοθέτη, υπήρξε η ένδειξη πως εμπόδιο αποτέλεσαν οι πολλές φακίδες του.

Ο Ρέντφορντ που εκείνη την περίοδο έπαιζε στο θέατρο στη Νέα Υόρκη ενώ είχε αρχίσει από το 1960 να εμφανίζεται και στην τηλεόραση σε αξιόλογες σειρές όπως το «The Twilight Zone», "Perry Mason", "Alfred Hitchcock Presents", κ.α., εθεωρείτο ένας νέος και φέρελπις ηθοποιός και πολύ γοητευτικός αλλά δεν είχε καμία κινηματογραφική εμπειρία (πρωτοεμφανίστηκε στο σινεμά σ’ ένα σύντομο ρόλο στο «Tall Story» το 1960 όπου πρωταγωνιστούσαν οι Anthony Perkins, Jane Fonda και Ray Walston ενώ έκανε το ντεμπούτο του σε κεντρικό ρόλο, το 1962 με μία πολεμική ταινία για την Κορέα, το «War Hunt»). Ο Ρέντφορντ πέρασε από ακρόαση και συνέντευξη στις 25 Μαρτίου 1960 για το ρόλο του Tony, του ήρωα που ερωτεύεται την Maria στην μοντέρνα αυτή παραλλαγή του «Romeo and Juliet – Ρωμαίος και Ιουλιέτα», με φόντο τις αντίπαλες, νεανικές συμμορίες των Jets και των Sharks στη Ν. Υόρκη. Η ταινία «West Side Story» κέρδισε 10 βραβεία Όσκαρ και έγραψε ιστορία.

Παρόλ’ αυτά ο Ρέντφορντ που δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει τον δύσκολο Robert Wise, ο οποίος έγραψε απλώς στο notebook του: “μπλε μάτια, ύψος 1.78, φακίδες και ανοιχτόχρωμα μαλλιά”, στη συνέχεια έγινε φίλος με τη Νάταλι Γουντ, η οποία τον πήρε και έπαιξαν μαζί σε 2 ταινίες, το «Inside Daisy Clover» το 1965 και το «Αγάπη για τον έρωτα» του Σίντνει Πόλακ το 1966.

Ο Αμερικανός συγγραφέας και γνώστης των μιούζικαλ, Richard Barrios εξέτασε τις σημειώσεις και το υλικό του σκηνοθέτη Robert Wise στο πλαίσιο ενός βιβλίου για το πώς έγινε η ταινία West Side Story. Ο 66χρονος Barrios είπε στην Sunday Telegraph πως παρότι έγινε γνωστό πως ο Redford απερρίφθη για το ρόλο, ο ηθοποιός έλαβε μεγαλύτερη απογοήτευση μαθαίνοντας πως ο λόγος δεν ήταν η έλλειψη ταλέντου αλλά οι φακίδες που λειτούργησαν αρνητικά και εις βάρος του.

Ο Robert Redford πάντως έχει κατά καιρούς πει πως «δεν έβλεπα τον εαυτό μου ως ωραίο, ως παιδί και νέος ήμουν με πολλές φακίδες στο πρόσωπο και συνήθως με φώναζαν ‘hay head'». 

Η φωτ. είναι από την ανάρτηση της Telegraph & έχει credit: Moviepix/Silver Screen.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight