Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιτροπή Κατοίκων Καστριτσίου: Κανένα σπίτι χωρίς καστριτσάνικο νερό

Επιτροπή Κατοίκων Καστριτσίου: Κανένα σπ...

Τι λένε για το θέμα της ύδρευσης στην περιοχή

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή  Κατοίκων Καστριτσίου αναφέρει: "Στο χωριό μας, ένα χωριό πνιγμένο στα νερά, για να δοθεί λύση στα προβλήματα της ύδρευσης και της άρδευσης, που οι αποφάσεις, οι ενέργειες και η αδιαφορία του Δήμου και η ΔΕΥΑΠ δημιούργησαν, δεν χρειάζονται Πανεπιστημιακά διπλώματα, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, IQ 200…. Απλή λογική χρειάζεται.

Οι πρόγονοί μας Πάνω Καστριτσάνοι, εδώ και αιώνες, είχαν δώσει τις σωστές λύσεις, εμπειρικά και με απλή λογική.

Αυτοί που, εδώ και μια πενταετία, αυθαίρετα ανέτρεψαν την επικρατούσα ισορροπία  και δημιούργησαν τα προβλήματα, λειτουργώντας σαν κατοχική δύναμη και με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να παραδεχτούν τα λάθη τους και να δώσουν λύσεις, επαναφέροντας την προηγούμενη δοκιμασμένη κατάσταση, ελέγχοντας τη δεξαμενή και το δίκτυο ύδρευσης  και επισκευάζοντας τα κατεστραμμένα αρδευτικά αυλάκια.

Είναι απαράδεκτο, αυτοί που είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, να προσπαθούν να επιρρίψουν τις δικές τους ευθύνες στους κατοίκους του χωριού μας.

Έφθασαν πάλι φέτος στο απαράδεκτο σημείο, με βυτιοφόρα να τροφοδοτούν το Άνω Καστρίτσι με νερό αμφιβόλου ποιότητας από γεωτρήσεις των παραλιακών Κοινοτήτων, τα δε άριστης ποιότητας νερά του χωριού μας να πηγαίνουν χαμένα στα ποτάμια και να μην καταλαβαίνουν ή να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τις λανθασμένες αποφάσεις τους, τις λανθασμένες ενέργειές τους.

Τροφοδοτώντας νερό με βυτιοφόρα το Άνω Καστρίτσι από γεωτρήσεις του κάμπου, είναι σαν να τροφοδοτούμε, με πετρέλαιο από την Ελλάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Είναι παράλογο να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν οι αγρότες του χωριού μας καλλιεργούμενες ποτιστικές περιοχές μας, από τα δέντρα και τις καλλιέργειες των οποίων ζούσαν τις οικογένειές τους, ελλείψει αρδευτικού νερού, και το νερό να πηγαίνει χαμένο στη θάλασσα.

Ελπίζουμε, έστω και αργά, να το καταλάβουν οι υπεύθυνοι του Δήμου, της ΔΕΥΑΠ και της Κοινότητάς μας και να πάψουν να στρουθοκαμηλίζουν.

Τα υπόλοιπα που αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΠ στον τοπικό τύπο, με επιλεκτικές απαντήσεις, αποφεύγοντας να απαντήσει σε εμάς, επί της ουσίας και επί των ερωτημάτων και των αιτημάτων που θέσαμε με την από 10/6/2020 αναφορά - αίτησή μας, όπως άλλωστε έχει από το νόμο υποχρέωση, είναι «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ή «Γειά σου Γιάννη, κουκιά σπέρνω»".

 

Η Επιτροπή των κατοίκων

1.      Στεργιόπουλος Ανδρέας τ. Αντιπρόεδρος της Κοινότητας

2.      Μέρμελας Γεώργιος τ. Αντιπρόεδρος της Κοινότητας (Δημοσιογράφος «ΦΩΝΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΠΑ)

3.      Αλεξανδρόπουλος Δημήτριος τ. Πρόεδρος της Κοινότητας

4.      Βετούλας Αριστείδης τ. Αντιπρόεδρος  της Κοινότητας

5.      Σταθόπουλος Χρήστος τ. Πρόεδρος της Κοινότητας

6.      Κουτρουμπάνος Ιωάννης τ. Πρόεδρος της Κοινότητας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις