Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τον συγκινητικό "Ταχυδρόμο" προβάλλει ο Δημοτικός κινητός κινηματογράφος στην άνω πόλη

Τον συγκινητικό "Ταχυδρόμο" πρ...

Την Τρίτη 7/7 στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, με ελεύθερη είσοδο

Με την προβολή της ταινίας «Il Postino – Ο Ταχυδρόμος» του 1995, στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 7 Ιουλίου 2020 στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην άνω πόλη, συνεχίζεται το φετινό «ταξίδι» της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου, που διοργανώνει για 5η χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Η ενότητα γνωρίζει μοναδική επιτυχία καθώς για μία ακόμα φορά (την Κυριακή 5/7), ο χώρος του προαυλίου στο πρώην 69ο Δημοτικό στου Ρωμανού, αποδείχθηκε «μικρός» για να χωρέσει όσους προσήλθαν προκειμένου  να παρακολουθήσουν τον «Διαβολάκο» του Ρομπέρτο Μπενίνι.

«Ο Ταχυδρόμος - Il Postino», είναι μία Ιταλική παραγωγή,  σκηνοθετημένη με ευαισθησία από το Μάικλ Ράντφορντ.  Η ταινία εξελίσσεται σε ένα ψαροχώρι της μεταπολεμικής Ιταλίας, όπου ο νεαρός ταχυδρόμος Μάριο Ρουόπολο, (στο ρόλο ο αξέχαστος Μάσιμο Τροΐζι) γνωρίζει τον Χιλιανό ποιητή Πάμπλο Νερούδα (Φιλίπ Νουαρέ).

Ο Μάριο διακινεί την αλληλογραφία του ποιητή,  ο οποίος διώκεται από τις αυταρχικές κυβερνήσεις της πατρίδας του κι έχει λάβει πολιτικό άσυλο απ’ την Ιταλία, υπό τον όρο ότι θα μένει μόνιμα σε μια ερημική περιοχή..

Αφηγείται τη φιλία του νεαρού ταχυδρόμου Μάριο Ρουόπολο με το Χιλιανό κομμουνιστή ποιητή Πάμπλο Νερούδα και τον έρωτα του πρώτου για την όμορφη Μπεατρίτσε Ρούσο.

Πρωταγωνιστούν ο Φιλίπ Νουαρέ, η Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, ο Μάσιμο Τροΐζι kai oi Λίντα Μορέτι, Ρενάτο Σκάρπα.

Διάρκεια: 116 λεπτά.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Καστριτσίου και την Κυριακή 12. Ιουλίου, στο προαύλιο του Γυμνασίου Δεμενίκων.

Είσοδος Ελεύθερη.

Ο συνθέτης Luis Bacalov τιμήθηκε με Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας «Ο Ταχυδρόμος» ενώ το φιλμ προτάθηκε για τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου και α’ ανδρικού ρόλου για τον Massimo Troisi (1953-1994).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture