Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαρί-ζω-Πάτρα: Η Άντα Βενέτυ μας εξηγεί πώς δημιουργήθηκε η ομάδα που χαρίζει ότι μπορεί να χρειαστείς

Χαρί-ζω-Πάτρα: Η Άντα Βενέτυ μας εξηγεί ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ξεπερνά πλέον τα 990 μέλη μέσα σε ένα μήνα

Πρόκειται για μια ιδέα που ήρθε έτσι ξαφνικά στην Πατρινή τραγουδίστρια Άντα Βενέτυ, ενώ κοιμόταν. Πετάχτηκε γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα και σκέφτηκε ότι πρέπει να βοηθήσει όσο μπορεί όσου χρειάζονται βοήθεια.

«Μπορεί να σας φανεί χαζό», μας λέει, «όμως έτσι, στον ύπνο μου σκέφτηκα να δημιουργήσω μια ομάδα στο Facebook που να βοηθάει τους συμπολίτες μας». Κάπως έτσι λοιπόν στις 3 Ιουνίου δημιουργήθηκε η ομάδα «Χαρί-ζω-Πατρα» η οποία μέσα σε έναν μόλις μήνα αριθμεί πάνω από 990 μέλη κι έχει ήδη βοηθήσει δεκάδες συνανθρώπους μας.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες και της ίδιας της δημιουργού της ομάδας η οποία δηλώνει περήφανη κι ενθουσιασμένη για την τροπή που πήραν τα πράγματα και την εξάπλωση που είχε η ιδέα της.

Τα μέλη της ομάδας χαρίζουν σε όποιους έχουν ανάγκη πραγματικά τα πάντα. Μια μικρή έρευνα στην σελίδα μας δείχνει ότι τον περασμένο μήνα προσφέρθηκαν: Ρούχα, φάρμακα, ζωάκια, παπούτσια, παιχνίδια για παιδιά, παιδικό κρεβάτι, καλλυντικά, τροφές (για ανθρώπους και ζώα), έπιπλα, παραμύθια, κοσμήματα, τσάντες, γυαλιά ηλίου, μαγιό, μέχρι και κασέτες με λαϊκά τραγούδια!

Όπως αναφέρει και η ίδια η κυρία Βενέτυ:

«Η ομάδα έχει ως σκοπό της να βοηθάμε ό ένας τον άλλον και ακόμα περισσότερο όσους έχουν ανάγκη! Ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, τρόφιμα, φάρμακα... ακόμα και κάποιοι που έχουν μαγαζιά, ένα δωρεάν γεύμα, ένα κούρεμα, μια περιποίηση προσώπου... πράγματα που κάποιοι δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν. Απλά καθημερινά πράγματα για εμάς, που όμως για κάποιους άλλους είναι τόσο σημαντικά αλλά απλησίαστα».

Οι προσφορές πραγματικά πάρα πολλές ποια όμως είναι εκείνη που μέχρι τώρα την έχει πραγματικά συγκινήσει περισσότερο την ρωτάμε: «Η δωρεά που με άγγιξε ήταν έπιπλα σε μια οικογένεια ΑμεΑ. Δεν θα μπορούσα να βοηθήσω χωρίς την δωρεά που έκανε μέλος της ομάδος μου», μας απαντά.

 

Η κυρία Άντα Βενέτυ

Η κυρία Άντα Βενέτυ

Στις περιπτώσεις που ένα μέλος της ομάδας έχει κάτι αυθόρμητα να χαρίσει τα πράγματα είναι απλά. Βγάζει μια φωτογραφία των ειδών που προσφέρει, την αναρτά με την σχετική περιγραφή στην ομάδα και τα πράγματα παίρνουν τον δρόμου του.

Τα δεδομένα όμως αλλάζουν όταν ένα μέλος της ομάδας έχει ανάγκη για κάτι συγκεκριμένο. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι προφανές ότι απαιτείται μεγάλη ευαισθησία και διακριτικότητα. Τότε είναι που αναλαμβάνει δράση η κυρία Βενέτυ.

«Συνήθως επειδή ντρέπονται να ζητήσουν, μου στέλνουν προσωπικό μήνυμα και ζητάω εγώ τη βοήθεια των μελών μας. Όταν όμως έρχεται η ώρα και βρεθεί ο άνθρωπος που θα προσφέρει αυτό που έχουν ζητήσει, πηγαίνουν οι ίδιοι και τα παραλαμβάνουν. Όταν όμως πρόκειται για αρρώστους και μου ζητούν να βοηθήσω, χωρίς να εμφανίσουν όνομα και πρόσωπο... τότε έχω βρει την λύση να πηγαίνω στο σπίτι, να ερευνώ εάν όντως είναι έτσι, και να πηγαίνω πάλι με τον κατάλληλο άνθρωπο για τη βοήθεια που χρειάζονται», μας εξηγεί.

Στο πλευρό της κυρίας Βενέτυ, πάντα η στενή της συνεργάτιδα σε αυτή την προσπάθεια, η Στέλλα Σέρρα που συντονίζει την ομάδα και αναλαμβάνει μέρος της δουλειά που απαιτείται ώστε οι προσφορές να βρίσκουν τον κατάλληλο άνθρωπο…

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις