Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος για το πλατανόδασος της Πάτρας

Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος για το πλα...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Πάτρας Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος αναφέρονται τα εξής: 

"ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΚΑΜΠΟΥ έκτασης 60 στρεμμάτων διεσώθη με παρέμβαση του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου το 1998 στον ΟΕΚ, από το να γίνουν εκεί εργατικές κατοικίες του ΟΑΕΔ, αλλά έκτοτε δεν είχε αναληφθεί δημοτική μέριμνα.

Τελικά παραχωρήθηκε στον Δήμο πρόσφατα. Θέλει πολύ προσοχή η αξιοποίηση του, καθώς είναι νυκτερινό καταφύγιο ωδικών πτηνών. Και οι όποιες ήπιες παρεμβάσεις να είναι λειτουργικές, καθώς αντιμετωπίζει το θέμα των εκβολών του παρακείμενου χειμάρρου και περιοδικά πλημμυριδικά φαινόμενα.

Μπορεί να είναι χώρος περιπάτου και πικ-νικ. Ο Δήμος με τις τελευταίες δομικές παρεμβάσεις του, ακύρωσε την μελέτη του πανεπιστημίου Πατρών βάζοντας μπουλντόζες.

Σύμφωνα με μελέτη του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου στο πλατανοδάσος υπάρχουν σπάνιες πεταλούδες, αλλά και 126 καταγεγραμμένα είδη σπονδυλωτών δηλαδή 2 αμφίβια, 12 ερπετά, 103 πτηνά και 9 θηλαστικά που το καθιστούν ενδιαφέροντα πνεύμονα ζωής εντός του αστικού περιβάλλοντος.

Η σιωπή των συλλόγων της περιοχής είναι εύηχη! Η σιωπή των οικολόγων κακόηχη! Όλα στον βωμό του δώσε ημίν σήμερον και ας μην υπάρχει τίποτε αύριον!" 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις