Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Αρχίζει και πάλι η yoga για εγκύους στο Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής στην Πάτρα

Αρχίζει και πάλι η yoga για εγκύους στο ...

Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα προετοιμασίας

Μετά την «απαραίτητη» λόγω κορωνοϊου παύση των μαθημάτων περιγεννετικής προετοιμασίας και yoga για εγκύους, τα μαθήματα αρχίζουν ξανά με αυξημένα μέτρα προστασίας, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα προετοιμασίας σωματικής και ψυχολογικής  για το πανέμορφο ταξίδι προς τη μητρότητα. 

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα αλλάζει και η yoga μέσα από την άσκηση και τις τεχνικές αναπνοών και χαλάρωσης προετοιμάζει το σώμα, το νου και την ψυχή να βιώσει με τον πιο όμορφο τρόπο την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Οι βασικές θέσεις (asanas) είναι προσαρμοσμένες ώστε να είναι κατάλληλες για την περίοδο της κύησης και την τόνωση και ενδυνάμωση των μυών που περιβάλλουν την μήτρα και το περίνεο. Μέσα από την yoga ελαχιστοποιούνται οι μυοσκελετικοί πόνοι, που προκαλούνται από την αλλαγή του κέντρου βάρους του σώματος, περιορίζονται τα οιδήματα των άκρων, η αρτηριακή πίεση διατηρείται στα φυσιολογικά επίπεδα, μειώνεται το στρες, βελτιώνεται η αναπνοή, η ισορροπία και ο ύπνος και η έγκυος αποκτά εσωτερική γαλήνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οφέλη της yoga δεν σταματούν μέχρι τον τοκετό. Με την yoga απελευθερώνονται ορμόνες που βοηθούν στην καλύτερη διάθεση και στην ισορροπία των σωματικών και ψυχικών διαταραχών, γεγονός που περιορίζει την εμφάνιση μελαγχολίας και επιλόχειας κατάθλιψης.

Yoga για εγκύους και παράλληλα μαθήματα περιγεννετικής προετοιμασίας πραγματοποιούνται στο Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής στην Πάτρα ( Όθωνος Αμαλίας 37 ) από την μαία κ. Εύη Κωτσάκου, με την καθοδήγηση του Αν. Καθηγητή Μαιευτικής –Γυναικολογίας Βασίλη Παπαδόπουλο.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλέφωνο του Κέντρου Εμβρυομητρικής Ιατρικής : 2610 223 902.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being