Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Μία σινεφίλ έκπληξη χάρισε ο Νίκος Καββαδίας στον πεζόδρομο της Παντάνασσας

Μία σινεφίλ έκπληξη χάρισε ο Νίκος Καββα...

Πάνω από 150-200 θεατές κάθισαν σε καρέκλες αλλά και στο δρόμο και απόλαυσαν κάτω από τη σκιά της Παντάνασσας μία μοναδική ταινία ανιμέισον επιστημονικής φαντασίας

Την έκανε την σινεφίλ έκπληξη για άλλη μία φορά ο Νίκος Καββαδίας και η ομάδα του «Γυμνός Οφθαλμός» και πραγματικά όποιος περνούσε το βραδάκι της Πέμπτης 25 Ιουνίου 2020 από την Παντάνασσα, αποκλείεται να μην στεκόταν έστω και για λίγο για να θαυμάσει αυτό που γινόταν. Ήταν μία κινηματογραφική προβολή στο κομμάτι του πεζόδρομου της Παντανάσσης μεταξύ της Αλ. Υψηλάντου και της Καραισκάκη, το οποίο είχε γεμίσει από σινεφίλ όλων των ηλικιών. Μάλιστα επειδή οι καρέκλες που είχαν μπει, είχαν γεμίσει, οι υπόλοιποι παρακολούθησαν το φιλμ ανιμέισον επιστημονικής φαντασίας του 1973, «Άγριος Πλανήτης»  του Ρενέ Λαλού καθισμένοι στο δρόμο ή όρθιοι στις άκρες του δρόμου και της πλατειούλας της Παντάνασσας. Ο ήχος από το ρολόι της εκκλησίας που χτύπησε τόσο στις 10 όσο και στις 11 διόλου δεν ενόχλησε και θα λέγαμε πως ήταν ένας ασύγκριτος συνδυασμός, αυτός που πέτυχε ο μανιώδης και αθεράπευτος σινεφίλ Νίκος Καββαδίας, μίας ταινίας ιδιαίτερης με μηνύματα και οικολογικά αλλά και όσον αφορά στη ζωή στο διάστημα, με φόντο μία όντως αγαπημένη γειτονιά και σημείο της πόλης της Πάτρας, την Παντάνασσα όπου εκτείνεται ο πεζόδρομος και υπάρχει η πλατειούλα που είναι και στέκι νέων παιδιών που κάνουν σκέιτμπορντ.

Κοντά στα 150 με 200 άτομα πέρασαν από το σημείο και παρακολουθώντας την προβολή του «Άγριου Πλανήτη» του Ρενέ Λαλού (που στο Φεστιβάλ των Καννών το 1973 είχε κατακτήσει το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής και πλέον έχει αποκτήσει ένα αξιοσέβαστο cult status), μας ήρθε πράγματι στο νου αυτό που τόνισε ο Νίκος Καββαδίας στο δελτίο Τύπου για την ανακοίνωση της προβολής, την «ντροπιαστική» έλλειψη ενός θερινού κινηματογράφου στο κέντρο της πόλης που τόσο ανάγκη έχει ο Πατρινός σινεφίλ.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture