Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Λίφτινγκ» στην πλατεία Γεωργίου μετά από πολλά χρόνια

Πάτρα: «Λίφτινγκ» στην πλατεία Γεωργίου ...

Ομόφωνα εγκρίθηκε η μελέτη από το Δημοτικό Συμβούλιο

Μετά από χρόνια εγκατάλειψης η κεντρικότερη πλατεία της Πάτρας, η πλατεία Γεωργίου Α’, θα αλλάξει όψη. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας κατά τη συνεδρίαση του την Τετάρτη, ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη των παρεμβάσεων που προγραμματίζονται να γίνουν στην πλατεία. Η μελέτη έχει συνταχθεί από την Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου του Δήμου Πατρέων.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα και η μελέτη για την έργα αναβάθμισης πλατείας Ανδρούτσου στην περιοχή Βλατερού.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στην πλατεία Γεωργίου, η οποία έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της από το 2006, οπότε και έγινε η τελευταία ανάπλασή της, περιλαμβάνουν επισκευή του αστικού εξοπλισμού για την αποφυγή ατυχημάτων, αντικατάσταση των επιδαπέδιων σιντριβανιών από φωτιστικά τύπου λεντ, που θα αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την περίσταση και παρέμβαση στο πράσινο με πυξάρι και τριανταφυλλιά πολύανθη.

Ωστόσο, στην μελέτη δεν γίνεται καμία αναφορά για αντικατάσταση των δέντρων που έχουν κοπεί και δεν έχουν αντικατασταθεί.

Βασικός στόχος των παρεμβάσεων είναι να διατηρηθεί ο υφιστάμενος χαρακτήρας της πλατείας, καθώς αποτελεί τον κατ' εξοχήν δημόσιο χώρο της πόλης, που θα φιλοξενεί πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες, αλλά θα είναι και σημείο συνάντησης των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό θα αντικατασταθούν και τα 48 επιδαπέδια σιντριβάνια, τα οποία δεν λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια, αφού λόγω της έντονης κλίσης της πλατείας τα επιφανειακά νερά απλώνονταν, δημιουργώντας έντονη ολισθηρότητα στην επιφάνεια, μικροατυχήματα και διαμαρτυρίες από τους πεζούς.

Σύμφωνα με τη μελέτη θα ξηλωθούν οι σχάρες και θα καλυφθούν με σκυρόδεμα και στο τελείωμα με πλάκες μαρμάρου Εδεσσας.

Στη μέση κάθε τετραγώνου προτείνεται να τοποθετηθεί ένα στρογγυλό φωτιστικό σποτ χωνευτό (χρωματιστό ή λευκό) στο οποία να υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμίζεται το χρώμα ανάλογα με την εποχή και γιορτή. Για παράδειγμα, στις εθνικές εορτές μπλε και λευκό, τις απόκριες μοβ κ.λπ.

Το πυξάρι και η τριανταφυλλιά πολύανθη προτείνεται να φυτευτούν στα παρτέρια της πλατείας.

Ο Δήμος Πατρέων προτίθεται να υποβάλει πρόταση για την χρηματοδότηση του έργου, στο

χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2019-2020 του ΥΠ.ΕΝ. – Πράσινο Ταμείο».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις