Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πλησιάζει η στιγμή να επαναλειτουργήσουν και οι κλειστοί κινηματογράφοι

Πλησιάζει η στιγμή να επαναλειτουργήσουν...

Για το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου 2020 η επανέναρξη στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων

Καλά είναι τα νέα μετά από αρκετό καιρό για τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες. Με τα θερινά να λειτουργούν ήδη από την 1η Ιουνίου 2020 στη χώρα μας, έρχεται τώρα και η σειρά των κλειστών αιθουσών με κλιματισμό για ν’ ανοίξουν. Εν αναμονή και της επίσημης ανακοίνωσης ήδη συζητείται το ξεκίνημα μετά από περίπου τρεισήμιση μήνες στις αρχές Ιουλίου. Στην Πάτρα το συγκρότημα πολυσινεμά της Odeon Veso Mare είχε κλείσει από τις 5 Μαρτίου 2020 καθώς η Αχαΐα ήταν από τις πρώτες περιοχές της χώρας μαζί με Ηλεία και Ζάκυνθο που κατέβασαν ρολά και πήραν μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Έτσι μετά από 4 μήνες επιτέλους οι 8 αίθουσες της Odeon Veso Mare αναμένεται να ξαναζωντανέψουν κι όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο διευθυντής τους στην Πάτρα, Αλέξης Μπιτούνης, από τα κεντρικά της εταιρείας έλαβαν ήδη σχετικές οδηγίες μέσω μίας ανακοίνωσης – εγκυκλίου, χωρίς ωστόσο να οριοθετείται η επακριβής ημερομηνία (η οποία πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ενδέχεται να είναι η δεύτερη Πέμπτη του Ιουλίου).

Από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΕΟΔΥ αναμένεται να υπάρξει συγκεκριμένο πρωτόκολλο και κανονισμός λειτουργίας και ασφαλείας για τους θεατές και τους εργαζόμενους των κινηματογράφων.

Η χωρητικότητα βάσει των νέων μέτρων θα είναι στο 65% των θέσεων που έχει η κάθε αίθουσα (η Odeon Veso Mare να θυμίσουμε πως έχει αίθουσες μεγάλες των 400 και πλέον θεατών αλλά και μικρότερες των 140 με 200 θεατών) ενώ θα τοποθετηθούν προστατευτικά πλέξι γκλας τόσο στα ταμεία όσο και στο κυλικείο και όπου άλλου χρειαστεί ενώ οι προβολές θα είναι έτσι προγραμματισμένες (ανά μισή ώρα) ώστε να μην συμπίπτουν και μην δημιουργείται συνωστισμός κατά την είσοδο και έξοδο αλλά και για να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος στο προσωπικό να μπαίνει στην αίθουσα μετά την προβολή και να την καθαρίζει και απολυμαίνει ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη προβολή.

Η είδηση ότι το με το καλό, μπαίνοντας ο Ιούλιος θ’ ανοίξουν και οι κλειστές αίθουσες χαροποίησε τους υπεύθυνους και εργαζόμενους που ήδη καταρτίζουν τα προγράμματα τους ενώ και οι δυνατές ταινίες που έχουν πάρει ημερομηνίες εξόδου όπως η live action ταινία της Ντίσνει «Μουλάν» ή το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν αναμένεται να φέρουν και τους σινεφίλ πίσω στις κλειστές αίθουσες με τον ψηφιακό ήχο και τις άψογες συνθήκες προβολής.

Να προσθέσουμε πως για την επαναλειτουργία των κινηματογράφων δωδεκάμηνης δραστηριότητας (των κλειστών αιθουσών) εφόσον όλα πάνε καλά και δεν αλλάξουν προς το χειρότερο, και η επιδημιολογική καμπύλη το επιτρέψει, η έναρξη θα γίνει μπαίνοντας ο Ιούλιος. Μεταξύ των θέσεων, θα πρέπει να τηρούνται οι μεγαλύτερες δυνατές αποστάσεις και να αφήνεται περιθώριο μεταξύ των σειρών.   

Σε περίπτωση ομαδικής κράτησης, ο μέγιστος αριθμός ορίζεται στα τέσσερα (4) άτομα με κενή θέση/κενό χώρο από την επόμενη κράτηση.

Στους κινηματογράφους θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό αλκοολούχου διαλύματος 70% σε όλες τις εισόδους και εξόδους και στην περίπτωση λειτουργίας κλιματιστικών μονάδων (π.χ. τώρα λόγω καλοκαιριού) στους χώρους των κινηματογράφων, η χρήση τους πρέπει να προβλέπει εισροή νωπού αέρα.

Ακόμα προβλέπεται να μην υπάρχει διάλειμμα κατά την διάρκεια της προβολής ενώ το προσωπικό θα πρέπει να φορά γάντια και προστατευτική μη ιατρική μάσκα, ενώ ενθαρρύνονται οι ανέπαφες συναλλαγές στην αγορά τωνε ισιτηρίων ή στο κυλικείο/μπαρ.

Πάντως και για τους θεατές θα συστήνεται να φορούν μη ιατρική μάσκα και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (70%).

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture