Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Ομιλία Τσιγκρή στη Βουλή για το προσφυγικό

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Ομιλία Τσιγκρ...

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ

Σε ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Άγγελου Τσιγκρή αναφέρονται τα εξής: 

"Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου) καθιερώθηκε για πρώτη φορά με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου του 2000 και πρωτογιορτάσθηκε στις 20 Ιουνίου 2001, με αφορμή τα 50 χρόνια από την υπογραφή της «Συνθήκης για το καθεστώς των προσφύγων».

Ο βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας (δικηγόρος - καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής μίλησε πρόσφατα στη Βουλή ως εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με αφορμή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη εγκατάσταση στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο. 

Ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας -μεταξύ πολλών άλλων- τόνισε τα ακόλουθα: 

«Στην πολιτική μας για το προσφυγικό και τη μετανάστευση πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι υπηρετώντας τα εθνικά μας συμφέροντα, προστατεύοντας την εθνική μας ακεραιότητα, διαφυλάσσοντας τα σύνορά μας, την πολιτισμική μας κληρονομιά   και   όλα   τα   υπόλοιπα   που βρήκαμε   από   τους γονείς μας. Αλλά,   ταυτόχρονα, θα πρέπει να βλέπουμε και με ανθρωπισμό αυτό που συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή μας». 

Σύμφωνα με τον Αχαιό βουλευτή: 

«Η ολοκλήρωση της Συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο, μέσω της κύρωσης του σχετικού νόμου, ισχυροποιεί τη θέση τη χώρας μας στο πλαίσιο της επικείμενης διαπραγμάτευσης για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο». 

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι: 

«Η χώρα μας αναδεικνύει καθημερινά το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης»."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις