Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έμεινε χωρίς φύλαξη το αεροδρόμιο Αράξου ενόψει τουριστικής περιόδου

Έμεινε χωρίς φύλαξη το αεροδρόμιο Αράξου...

Αποσύρθηκε η αστυνομική δύναμη που το φύλαγε

Χωρίς αστυνομική επιτήρηση έχει μείνει από τις 19 Μαρτίου το αεροδρόμιο του Αράξου στη Δυτική Αχαΐα και παρά το γεγονός ότι αρχές Ιουλίου ξεκινούν και πάλι οι διεθνείς πτήσεις δεν έχει υπάρξει στην πράξη καμία ουσιαστική εξέλιξη αποκατάστασης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr αποσύρθηκε η αστυνομική δύναμη που ήταν επιφορτισμένοι με την φύλαξη των χώρων του αεροδρομίου. Πρόκειται για τρεις Αστυνομικούς ανά βάρδια (8ωρο) οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί εκεί από το 2004 και φρόντιζαν ώστε όλοι οι χώροι να είναι απολύτως ασφαλείς για εργαζομένους κι επισκέπτες.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει ακάλυπτο το αεροδρόμιο ενόψει της τουριστικής περιόδου η οποία ουσιαστικά ξεκινά την 3η Ιουλίου με την πρώτη πτήση να καταφθάνει από την Γερμανία.

Όπως πληροφορούμαστε σε επίμαχα «αποστειρωμένα» σημεία του αεροδρομίου κυκλοφορούν υπάλληλοι, ασθενοφόρα, μέλη αερολεσχών και άλλα άτομα που, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα πρέπει να ελέγχονται από αστυνομικό για το τι βάζουν ή βγάζουν.

Πλέον, μετά την απόσυρση της αστυνομικής δύναμης, ουδείς μπορεί να γνωρίζει εάν στους ευαίσθητους αυτούς χώρους περνάει κάτι ύποπτο που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου. Πέραν αυτού η υποδομή, που βρίσκεται σχετικά μακριά από κατοικημένη περιοχή, είναι πλέον έρμαιο του οποιουδήποτε θελήσει να κλέψει κάτι, αφού ειδικά τις νυχτερινές ώρες δεν μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτός.

Επιπλόεν η παρουσία της αστυνομία στον Άραξο ήταν κομβικής σημασίας και στην περσινή πυρκαγιά που προκάλεσε ζημιές και η οποία θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις εάν οι αστυνομικοί δεν είχαν αντιδράσει άμεσα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διοίκηση του Αράξου έχει γίνει η σύσταση να τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης. Η διαδικασία όμως προμήθειάς τους είναι χρονοβόρα και στο μεσοδιάστημα η υποδομή τίθεται σε κίνδυνο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, σε αντιδιαστολή των όσων συμβαίνουν στο αεροδρόμιου της Δυτικής Αχαΐας, ότι στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας λειτουργεί ολόκληρο αστυνομικό τμήμα οι αστυνομικοί του οποίου φροντίζουν για την φρούρηση των εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις