Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάει για Απρίλιο η 93η απονομή των βραβείων Όσκαρ

Πάει για Απρίλιο η 93η απονομή των βραβείων Όσκαρ

Επίσης οι ταινίες που θα μπορούν να είναι υποψήφιες, έχουν περιθώριο να προβληθούν έως και 28 Φεβρουαρίου του 2021

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που απονέμει τα πολυθρύλητα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε ότι η 93η τελετή απονομής που θα αφορά στους καλύτερους ηθοποιούς και καλύτερες ταινίες του 2020, θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου 2021, δηλαδή οκτώ (8) εβδομάδες αργότερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Αιτία φυσικά αποτελεί η πανδημία του κορωνοϊού, που είχε σαν αποτέλεσμα από τον περασμένο Μάρτιο να σταματήσουν τα γυρίσματα πολλών ταινιών από όλα τα κινηματογραφικά στούντιο.

Επιπλέον, η Ακαδημία παρατείνει και την περίοδο για την κυκλοφορία των ταινιών που θα μπορούν να είναι υποψήφιες για τα βραβεία Όσκαρ, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ενώ λοιπόν κανονικά η καταληκτική ημερομηνία είθισται να είναι η 31 Δεκεμβρίου 2020, η ημερομηνία αυτή θα είναι πλέον η 28η Φεβρουαρίου 2021.

Έτσι θα δοθεί η αναγκαία ευελιξία στους ανθρώπους του κινηματογράφου να ολοκληρώσουν και να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους χωρίς να υπάρχουν κυρώσεις.

Για 1η φορά θα γίνουν δεκτές και ταινίες που ανέβηκαν απευθείας στο διαδίκτυο λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας χωρίς να βγουν πρώτα στις κινηματογραφικές αίθουσες, οι οποίες ήσαν κλειστές.

Από τις πανδημία του κορωνοϊού επηρεάζεται και η 94η τελετή της χρονιάς του 2022, για την οποία οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στο προσεχές μέλλον.

Οι μόνες άλλες 3 φορές που η λαμπερή τελετή της απονομής των Όσκαρ είχε καθυστερήσει ήταν λόγω της μεγάλης πλημμύρας στο Λος Άντζελες το 1938, της δολοφονίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1968 καθώς και της απόπειρας δολοφονίας του προέδρου Ρόναλντ Ρήγκαν το 1981. Στην απονομή του ’81 είχε θριαμβεύσει η ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ «Συνηθισμένοι Άνθρωποι» και οι ερμηνείες των ηθοποιών Σίσι Σπέισεκ (Η Κόρη του ανθρακωρύχου) και Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Οργισμένο Είδωλο).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture