Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ας γίνουμε συγγενείς εξ αίματος

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ας γίνουμε συγγενε...

Δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Σε γραπτή της δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου αναφέρει τα εξής: 

"Μέσω αυτής της πανδημίας, ωριμάσαμε κι άλλο. Ήρθαμε πιο κοντά. Νιώσαμε την αξία της Μίας ανθρώπινης ζωής. Καταλάβαμε ότι κανείς δεν περισσεύει. Κατανοήσαμε ότι Μαζί τα καταφέραμε και συνεχίζουμε.

Ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι εδώ και χρόνια υπάρχουν ήρωες που δε χειροκροτήσαμε.

Τους εθελοντές αιμοδότες. Αυτούς που σιωπηλά, συστηματικά και ανώνυμα έσωζαν τους ανθρώπους μας, δίνοντας αίμα.

Υπάρχει ένας παράγοντας που οι περισσότεροι ξεχνάμε, μέχρι η ανάγκη να χτυπήσει τη δική μας πόρτα. Όσο μεγάλα νοσοκομεία και αν χτίσουμε, όσους γιατρούς και αν προσλάβουμε, όσο σύγχρονο εξοπλισμό και αν αγοράσουμε, το αίμα είναι απαραίτητο, αναντικατάστατο και δεν είναι αρκετό.

Επιστρέφουμε λοιπόν πάλι στο Μαζί που μας έκανε υπερήφανους. Στην πράξη αλληλεγγύης  που είναι η μοναδική λύση για να σωθούν οι άνθρωποί μας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα αιμοδοσίας, στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Εγγραφόμαστε στην πλατφόρμα «Δίνουμε Αίμα», που ξεκινά σε σύντομο χρονικό διάστημα πιλοτικά και δίνει λύση στο συντονισμό των αιμοδοτών και στην πολύωρη αναμονή για αιμοδοσία. Στόχος είναι οι 250.000 εγγεγραμμένοι. Μπορούμε να γίνουμε και περισσότεροι.

Γιατί η αιμοδοσία πρέπει να εγκολπωθεί στην κουλτούρα των Ελλήνων ως αναγκαία πράξη αλληλεγγύης που χαρίζει ζωή και αυτή την αξία έχουμε χρέος να τη μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας.

Δίνουμε αίμα εμείς και παροτρύνουμε τους νέους μας να κάνουν το ίδιο. Αυτό το δώρο ζωής είναι μία ακόμη ατομική μας ευθύνη. Δίνουμε ραντεβού στα κέντρα αιμοδοσίας για να την κάνουμε πράξη."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις