Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με περιορισμένο ωράριο η εξυπηρέτηση στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών

Με περιορισμένο ωράριο η εξυπηρέτηση στη...

Η Βιβλιοθήκη συνεχίζει να αναζητεί και να συλλέγει όλες τις δημοσιεύσεις των μελών ΔΕΠ και των ερευνητών του Πανεπιστημίου Πατρών για τον COVID-19

Από την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, η παροχή των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης και  του Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών (ΒΚΠ) έχει τροποποιηθεί. Το ειδικό καθεστώς λειτουργίας της ΒΚΠ λόγω COVID-19 προβλέπει την επανέναρξη εξυπηρέτησης στον φυσικό χώρο με περιορισμένο όμως ωράριο και μόνο για την κυκλοφορία πληροφοριακού υλικού (δανεισμός και επιστροφή).

Ο δανεισμός γίνεται ύστερα από την υποβολή αιτήματος, μέσω ειδικής φόρμας, και την ειδοποίηση των χρηστών από το προσωπικό  της ΒΚΠ. Το ωράριο προσέλευσης του κοινού για την εξυπηρέτησή του για τις συγκεκριμένες μόνο υπηρεσίες διαμορφώνεται από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Δεν επιτρέπεται η παραμονή των χρηστών στο κτίριο της ΒΚΠ και η χρήση του αναγνωστηρίου, παρά μόνο η επίσκεψή τους ως τον χώρο εισόδου. Οι λοιπές υπηρεσίες, όπως και η επικοινωνία με τη ΒΚΠ, παρέχονται αποκλειστικά με τηλεπικοινωνιακά μέσα (φόρμες, email και τηλέφωνο).

Ο τρόπος εξυπηρέτησης περιγράφεται αναλυτικά στη σχετική ιστοσελίδα, στην οποία περιλαμβάνονται πληροφορίες και για την εξυπηρέτηση από τις Τμηματικές Βιβλιοθήκες.

Δωρεάν δοκιμαστική πρόσβαση σε περιοδικά της American Physiological Society

Στο μεταξύ, η ΒΚΠ εξασφάλισε δωρεάν δοκιμαστική πρόσβαση σε δώδεκα περιοδικά της American Physiological Society για το χρονικό διάστημα από 1η Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2020. Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο πρόσβασης διατίθενται στη σχετική ιστοσελίδα.

Βιβλιογραφικό δελτίο COVID-19 του Πανεπιστημίου Πατρών

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζει να αναζητεί και να συλλέγει όλες τις δημοσιεύσεις των μελών ΔΕΠ και των ερευνητών του Πανεπιστημίου Πατρών για τον COVID-19. Οι δημοσιεύσεις αναρτώνται στη σχετική ιστοσελίδα, αλλά παράλληλα διατίθενται και σε συλλογή του Mendeley για να είναι επαναχρησιμοποιήσιμες από όποιον το επιθυμεί. Παράλληλα, στην ιστοσελίδα «Δημοσίευση εργασιών για τον COVID-19» συγκεντρώνονται οι προσφορές εκδοτικών οίκων, οι οποίοι εκδίδουν άρθρα που αφορούν μελέτες για τον COVID-19 σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης δωρεάν, δηλαδή δίχως την επιβολή τέλους δημοσίευσης (article processing charges).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις