Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν οι αναπληρωτές & ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των σχολών ΟΑΕΔ -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν οι ...

Το νέο σχέδιο νόμου που αλλάζει ριζικά την μοριοδότηση, ετοιμάστηκε μέσα στην καραντίνα και πήγε για υπογραφή μέσα σε 2 μέρες, γεγονός που υποδηλώνει σκοπιμότητα

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν την Παρασκευή 5/6/20 στις 12:30 το μεσημέρι, μέλη του Συλλόγου Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών Σχολών ΟΑΕΔ Πελοποννήσου, που αφορούσε στο νέο σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις του σχολικού έτους 2020 - 2021.

Το νέο σχέδιο νόμου όπως τονίζει η ανακοίνωση των αναπληρωτών – ωρομισθίων εκπαιδευτικών σχολών ΟΑΕΔ, αλλάζει ριζικά τη μοριοδότηση των Εκπαιδευτικών βάσει αυτού που ίσχυε επί χρόνια με μικρές αλλαγές, ετοιμάστηκε μέσα στην περίοδο της καραντίνας και ήλθε στους Διευθυντές και Υποδιευθυντές των Σχολών ΕΠΑ.Σ, προς υπογραφή μέσα σε δύο μέρες και να επιστρέψει προς ψήφιση στη Διοίκηση, πράγμα που υποκινεί σκοπιμότητα. Επίσης το όλο σχέδιο δείχνει ένα διαφορετικό τρόπο μοριοδότησης που υποκινεί υποψίες για υποβάθμιση των Σχολών, σε Κατάρτιση.

Επίσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, η νέα μοριοδότηση αφήνει εκτός μεγάλο αριθμό Εκπαιδευτικών, οι οποίοι επί χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Σχολές το πιο πιθανό από το φθινόπωρο θα οδηγηθούν στην Ανεργία.

Γι’ αυτό με την κινητοποίηση αυτή και όσες θα επακολουθήσουν, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός κλάδος ζητά την απόσυρση του νόμου για τη φετινή χρονιά και από τη νέα σχολική χρονιά να υπάρχει χρόνος, να δοθεί στα πρωτοβάθμια Σωματεία, να συζητηθεί και να κάνουν τις διορθωτικές τους προτάσεις.

 Επίσης κατατέθηκε Ψήφισμα στην Περιφερειακή Διευθύντρια Πελοποννήσου, από το Δ.Σ. του Συλλόγου και τους παρευρισκόμενους Εκπαιδευτικούς.

 Στη Παράσταση Διαμαρτυρίας παρευρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν και εκπρόσωποι Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Σωματίων, τα οποία έχουν άμεση σχέση με τις ειδικότητες που λειτουργούν στην ΕΠΑ.Σ Πάτρας (ο Ταμίας της ΟΕΒΕΣΝΑ και Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών: Κάππας Ταξιάρχης, ο Γραμματέας του Συλλόγου Φανοποιών: Τσούνας Βασίλειος και ο Πρόεδρος του ΣΙΕΛ: Ζησιμόπουλος Ιωάννης), επίσης παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του 7/μελούς Συλλόγου των Μαθητών της ΕΠΑ.Σ Πάτρας: κ. Τιτόπουλος Μάριος, όπως επίσης και ένα αριθμός Μονίμων Εκπαιδευτικών της ΕΠΑ.Σ.

 Δηλώσεις στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης έκαναν:

-Ο Πρόεδρος του Συλλόγου: Κακαφώνης Παναγιώτης

-Ο Πρόεδρος του ΣΙΕΛ: Ζησιμόπουλος Ιωάννης

-Ο Ταμίας του ΟΕΒΕΣΝΑ: Κάππας Ταξιάρχης

-Ο Πρόεδρος του 7/μελούς των Μαθητών: Τιτόπουλος Μάριος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις