Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ο Φιλιππίδης κάνει το "Δάφνες και Πικροδάφνες" και αναμένεται και στην Πάτρα

Ο Φιλιππίδης κάνει το "Δάφνες και Π...

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα παίξει το "Περιμένοντας τον Γκοντό" σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και πιθανόν να έρθει και Πάτρα το καλοκαίρι

Περίεργο πράγματι το φετινό καλοκαίρι λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο μετά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, πως από τις 15 Ιουλίου 2020 θα μπορέσουν οι θεατρικές παραστάσεις να ανέβουν είτε στην Αθήνα, είτε να κάνουν περιοδεία, κάποιοι θίασοι ήδη συστάθηκαν και ετοιμάζονται.

Ο ιδιαίτερα δημοφιλής Μάρκος Σεφερλής έχοντας μαζί του, την Έλενα Τσαβαλιά κι άλλους ηθοποιούς, δεν θα αφήσουν το κοινό παραπονεμένο το φετινό δύσκολο καλοκαίρι  και από τα μέσα Ιουλίου θα είναι στο θέατρο «Δελφινάριο» στο Φάληρο με επιθεώρηση με τον πανέξυπνο τίτλο "Dettol-μη και γοητεία" ενώ ήδη κυκλοφόρησε και η σχετική φωτ. που δείχνει τον αμίμητο Μάρκο Σεφερλή ως Νίκο Χαρδαλιά σε μία απίθανη ομοιότητα.

Στο θέατρο «Άλσος» στο Πεδίον του Άρεως όπως ήδη έχουμε γράψει, θα «ανέβει» από τις 15/7 και έπειτα, η μουσικοθεατρική παράσταση με στοιχεία σάτιρας και τίτλο «Έλα μια βόλτα» με τον Πατρινό σώουμαν Τάκη Ζαχαράτο, ο οποίος συνυπογράφει και τη σκηνοθεσία μαζί με την Σοφία Σπυράτου.

Ακόμα το έργο του κλασικού ρεπερτορίου «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ πρόκειται να ανεβάσει ο αγαπητός Σπύρος Παπαδόπουλος όπου θα τον σκηνοθετήσει ο Γιάννης Κακλέας. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ιδρυτής του Θεάτρου Στοά και εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης, το έργο υπολογίζεται να κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου 2020 στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα στην Αθήνα, όπου θα παιχτεί για 3-4 μέρες και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί σε αθηναϊκά θέατρα, στην Θεσσαλονίκη, ίσως στην Πάτρα και ξανά στην Αθήνα.  Θα παίζουν και οι Άρης Σερβετάλης και Ορφέας Αυγουστίδης. Παραγωγή: ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ και τα κοστούμια θα είναι της Ηλένιας Δουλαδίρη, οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπιλη ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Άρης Κακλέας. Το «Περιμένοντας τον Γκοντό» παραμένει πάντα τολμηρό και σύγχρονο. Ο Σάμιουελ Μπέκετ με αυτό το έργο διαπραγματεύεται την ανθρώπινη ύπαρξη με κατανόηση και χιούμορ γράφοντας  μια κωμωδία που παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους από την εμφάνισή του σ΄αυτόν τον κόσμο μέχρι και σήμερα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης όπως επίσης γνωστοποιήθηκε, μαζί με τους Τάσο Χαλκιά, Παύλο Χαϊκάλη και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα (αναμένονται και στην Πάτρα) με την παράσταση «Δάφνες και πικροδάφνες» που είναι ένα εξαιρετικό, κοινωνικό έργο, γραμμένο από τους Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένη Χαβιαρά και παντοτινά επίκαιρο.

Μετά από την ακύρωση του ανεβάσματος  του "Ταρτούφου" του Μολιέρου που πιθανόν να ανέβει στο θέατρο Μουσούρη τον ερχόμενο χειμώνα, ο δημοφιλής και αγαπητός Πέτρος Φιλιππίδης έψαχνε ένα σημαντικό και συνάμα ολιγοπρόσωπο έργο για να περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και το βρήκε!

Ανεβάζει λοιπόν ξανά το "Δάφνες και πικροδάφνες" των Κεχαΐδη – Χαβιαρά, με το οποίο αξίζει να θυμίσουμε πως είχε κάνει μεγάλη θεατρική επιτυχία πριν 5 χρόνια, το 2015 στο Μουσούρη. Στην παλιά παράσταση ο Φιλιππίδης είχε συμπρωταγωνιστήσει με τους Γιώργο Κιμούλη, Θανάση Παπαγεωργίου και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Το έργο μας μεταφέρει στην Τρίπολη, εκλογική περιφέρεια της Αρκαδίας, στην προεκλογική περίοδο στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, κάπου στη δεκαετία του ’70, με το πολιτικό σκηνικό να βράζει.

Τώρα στη νέα παράσταση μαζί του ο Πέτρος Φιλιππίδης θα έχει τους Παύλο Χαικάλη, Τάσο Χαλκιά και Κωνσταντίνο Ασπιώτη και την παραγωγή έχει αναλάβει ο Μάρκος Τάγαρης.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η φωτ. των συντελεστών του "Περιμένοντας τον Γκοντό" είναι από την ανάρτηση του clickatlife.gr

Η φωτ. είναι από το cosmopoliti.com

Η φωτ. είναι από το cosmopoliti.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture