Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Μαγικά μέρη της Δυτικής Ελλάδας για εκδρομή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Βουνό και θάλασσα... "μία ανάσα" μακριά

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που βρίσκεται προ των πυλών αποτελούσε πάντα αφορμή για την πρώτη καλοκαιρινή απόδραση.

Φέτος λόγω της πανδημίας και του κορωνοϊού ίσως πολλοί το σκέφτονται διπλά να ξεκινήσουν για κάποιο μακρινό προορισμό όμως ειδικά στην Δυτική Ελλάδα υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη που μπορεί κανείς να επισκεφθεί μέσα σε λίγη ώρα και να απολαύσει ακόμα και μία μονοήμερη εκδρομή.  

Οι επιλογές που έχουμε να προτείνουμε είναι πολλές καθώς στη Δυτική Ελλάδα αφού από τη μια υπάρχουν οι αμμουδερές ακτές που τις δροσίζουν γαλανά νερά και από την άλλη τα αγέρωχα βουνά, τα ποτάμια και ήρεμες λίμνες και λιμνοθάλασσες.

Περιδιαβαίνοντας τους νομούς της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας θα θαυμάσετε παραδοσιακά χωριά που τα περιτριγυρίζουν έλατα, πεύκα και τρεχούμενα νερά, παραλιακούς οικισμούς με νησιώτικο χρώμα, κωμοπόλεις με τουριστική και εμπορική κίνηση, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, κάστρα και μοναστήρια.

Ξεκινώντας από την Πάτρα και μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου που αποτελεί ένα σύγχρονο τεχνολογικό επίτευγμα μπορεί κανείς να φτάσει σε «μικρούς παράδεισους.  

Φυσικά μπορείς πάτα να επιλέξεις το φέρι μποτ, να μυρίσεις θάλασσα και να πάρεις καθαρό αέρα! 

 

Αν δεν θέλεις να περάσεις ... "απέναντι" υπάρχει η μοναδική ακτογραμμή της Αιγιαλείας

Η ακτογραμμή της Αιγιάλειας είναι γεμάτη με όμορφες και καθαρές παραλίες που προσφέρουν στον επισκέπτη τους διάφορες εναλλακτικές, αναλόγως τις προτιμήσεις. Οποιαδήποτε παραλία και να επιλέξετε για τις διακοπές σας είναι πολύ εύκολο να επισκεφτείτε και τις υπόλοιπες καθώς οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι σύντομες και εύκολες. Κάθε παραλία είναι μοναδική με το δικό της τοπικό χρώμα και με ανεπτυγμένες υπηρεσίες όπως ταβέρνες, καφέ και μπαράκια.

Λαμπίρι: Ένας πανέμορφος φυσικός κόλπος, όπου τα πεύκα φθάνουν μέχρι την θάλασσα. Στο χωριό υπάρχουν εξαιρετικές ψαροταβέρνες.

Λόγγος: Κοσμοπολίτικη παραλία γεμάτη με ταβέρνες και μπαράκια

Σελιανίτικα: Δύο μεγάλες παραλίες και ένα μικρό λιμανάκι, εξαιρετικά αναπτυγμένες τουριστικές υπηρεσίες, πεζόδρομοι κτλ. Μαζί με την παραλία Λόγγου συνθέτουν μια συνολική πλαζ μήκους περίπου 6 χιλιομέτρων

Άκολη: Κοσμοπολίτικη παραλία στον ομώνυμο κόλπο και χωριό, με ταβέρνες και μπαράκια πάνω στην θάλασσα, μόλις 4 χλμ. από το Harmony.

Φυσικά η Δυτική Ελλάδα διαθέτει μια μεγάλη ακτογραμμή με κόλπους και ακτές. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα από μια τεράστια γκάμα από ακτές με άμμο ή βότσαλο, παραλίες οργανωμένες ή απόμερες, πολλές βραβευμένες με γαλάζια σημαία.

Στην Αχαΐα γαλάζια σημαία πήραν η Kαλόγρια και Λακκόπετρα.

Να αναφέρουμε ότι γαλάζιες σημαίες, στη Δυτική Ελλάδα, θα κυματίζουν φέτος σε δυο παραλίες στην Αχαΐα, σε επτά στην Ηλεία και δυο στην Αιτωλοακαρνανία. Στην Ηλεία Γαλάζια σημεία πήραν: Σκαφιδιά, Αρκούδι, Βαρθολομιό, Γλύφα, Κάστρο- Χρυσή Ακτή, Λουτρά Κυλλήνης 1, Λουτρά Κυλλήνης 2. Στην Αιτωλοακαρνανία γαλάζια σημαία πήραν: Κάτω Βασιλική Κρυονέρι.

Η Ναύπακτος είναι παραθαλάσσια πόλη της Αιτωλοακαρνανίας στον Κορινθιακό κόλπο. Είναι χτισμένη ανάμεσα στο Αντίρριο και στις εκβολές του ποταμού Μόρνου.

Εκεί αξίζει να θαυμάστε το βενετσιάνικο κάστρο με την ωραία θέα, ενώ στο Αιτωλικό, τη νησιωτική πολιτεία, απολαύστε ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα αλλά και έναν καφέ στο γραφικό λιμανάκι της. 

Το ανατολικό τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας καταλαμβάνουν τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας, όπου δάση από βελανιδιές, έλατα, οξιές, καστανιές και πλατάνια, μονοπάτια σε ρεματιές και δασικοί δρόμοι αποτελούν πόλο έλξης για τους φυσιολάτρες. Στη Ναύπακτο θαυμάστε το βενετσιάνικο κάστρο με την ωραία θέα, ενώ στο Αιτωλικό, τη νησιωτική πολιτεία, απολαύστε ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα. Στο Αγρίνιο, τη μεγαλύτερη πόλη του νομού και οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του, επισκεφτείτε το Παπαστράτειο Αρχαιολογικό μουσείο. Στις  κωμοπόλεις της Βόνιτσας, του Θέρμου και του Αστακού χαρείτε στιγμές χαλάρωσης σε παραδοσιακή ατμόσφαιρα.

"Άλλον τόπο δεν γνώρισα ενδοξότερο" λέει ο εθνικός μας ποιητής εξαίροντας την πατριωτική αρετή των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου. Σήμερα είναι μια πόλη με παραδοσιακό χρώμα και πνευματική ζωή. Η λιμνοθάλασσα, ένας τόπος σπάνιας φυσικής ομορφιάς, ενδείκνυται για ρομαντικές βαρκάδες και για Bird Watching.

 

Το ανατολικό τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας καταλαμβάνουν τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας, όπου δάση από βελανιδιές, έλατα, οξιές, καστανιές και πλατάνια, μονοπάτια σε ρεματιές και δασικοί δρόμοι αποτελούν πόλο έλξης για τους φυσιολάτρες.

 Στο Αγρίνιο, τη μεγαλύτερη πόλη του νομού και οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του, επισκεφτείτε το Παπαστράτειο Αρχαιολογικό μουσείο. Στις  κωμοπόλεις της Βόνιτσας, του Θέρμου και του Αστακού χαρείτε στιγμές χαλάρωσης σε παραδοσιακή ατμόσφαιρα.

Προικισμένη από τη φύση η Δυτική Ελλάδα προσφέρει αναρίθμητες ευκαιρίες για δραστηριότητες, όπως καταβάσεις των ποταμών με rafting και κανό & καγιάκ. Ο Αχελώος και ο Εύηνος στην Αιτωλοακαρνανία, ο Λάδωνας στην Αχαΐα και ο Αλφειός στην Ηλεία είναι ιδανικοί προορισμοί για τους λάτρεις του σπορ.

Αν σας έλκει η ομορφιά του βουνού...

Τα Ναυπάκτια όρη με την πλούσια χλωρίδα, το όρος Αράκυνθος με το φαράγγι της Κλεισούρας στην Αιτωλοακαρνανία, το φαράγγι του Βουραϊκού στην Αχαΐα και της Νέδας στην Ηλεία, προσφέρονται για εξερεύνηση και πεζοπορία σε παραμυθένια τοπία.

Τι αξίζει να δοκιμάσετε

Πολλά μέρη της Δυτικής Ελλάδας φημίζονται και για τα τοπικά προϊόντα τους.

Τα τυροκομικά της Αμφιλοχίας, το αυγοτάραχο του Μεσολογγίου, η φέτα Καλαβρύτων, η σταφίδα Αιγιαλείας και Ηλείας, το παρθένο ελαιόλαδο Ολυμπίας και το κρασί Αχαΐας και Ηλείας κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο και αξίζει να τα δοκιμάσετε! 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life