Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων στον τομέα των Υπολογιστών

Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών μεταξ...

ΔΕΙΤΕ ποιοι ειναι

Στην κατάταξη με τους κορυφαίους επιστήμονες του 2020 στην Επιστήμη των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής (Computer Science and Electronics) που δημοσίευσε το Guide2Research συμμετέχουν Καθηγητές ελληνικών Πανεπιστημίων μεταξύ των οποίων και από της Πάτρας.

Αυτή είναι η 6η ετήσια έκδοση της κατάταξης των κορυφαίων χιλίων επιστημόνων στον συγκεκριμένο τομέα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Πρόκειται για τον Μιχάλη Βραχάτη (Τμήμα Μαθηματικών) που κατατάσσεται ένατος μεταξύ των 37 ερευνητών της λίστας με έδρα την Ελλάδα, τον Ιωάννη Τόμκο (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών) που βρίσκεται στην 18η θέση και τον Σωτήρη Νικολετσέα (Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής) στην 37η θέση.

Για την έκδοση της κατάταξης μελετήθηκαν περισσότερα από 6.000 προφίλ επιστημόνων από όλο τον κόσμο, συνυπολογίζοντας αρκετούς παράγοντες και μετρήσεις σχετικά με το επιστημονικό τους έργο.

Στο σύνολο των προφίλ των επιστημόνων που μελετήθηκαν περιλαμβάνονται 37 επιστήμονες από ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

Τα κριτήρια για την κατάταξη των επιστημόνων αφορούσαν τον δείκτη επιστημονικής ποιότητας (h-index from Google Scholar), ο οποίος έπρεπε να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από 40 για να συμπεριληφθούν στην αξιολόγηση, τις παραπομπές, τις βιβλιογραφικές αναφορές κάθε επιστήμονα στο διαδίκτυο, όπως επίσης και τις διακρίσεις τους έως τις 16 Μαΐου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη κατάταξη από ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας μπορείτε να δείτε εδώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις