Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστροφή στα θρανία για το 80% των μαθητών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία - ΒΙΝΤΕΟ

Επιστροφή στα θρανία για το 80% των μαθη...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Το καθεστώς του κορωνοϊού

Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών δημοτικών και νηπιαγωγίων επέστρεψαν στα θρανία, σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου, μετά το lockdown λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το thebest.gr μιλώντας με δασκάλους και την  Διεύθυνση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης, περισσότεροι από το 80% των μαθητών επέστρεψαν στις τάξεις. 

Εν το μεταξύ νέα μέτρα εφαρμόζονται στα σχολεία για την προστασία της υγείας μαθητών και διδακτικού προσωπικού. Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί έχουν κάνει αγώνα δρόμου για να προετοιμάσουν και την τελευταία λεπτομέρεια ασφαλείας, βάσει των οδηγιών που απορρέουν και από την σχετική ΚΥΑ. Οι μικροί μαθητές των δημοτικών αλλά ακόμη και εκείνοι των νηπιαγωγείων, πηγαίνουν στο σχολείο τους και υπακούν στις υποδείξεις των δασκάλων τους, που έχουν ένα επιπρόσθετο πλέον άγχος, αυτό του περιορισμού των μικρών παιδιών σε ένα ασφαλές ανα τμήμα, αλλά ακόμη και μεμονωμένο μαθητή περιβάλλον.

 

Η προσέλευση στα δημοτικά ήταν πολύ μεγαλύτερη από τα λύκεια, σύμφωνα και με το γραφείο της πρωτοβάθμιας. Πχ στο 45ο από τα σχεδόν 250 παιδιά μόνο 8 δεν προσήλθαν. Το κλίμα κατά την προσέλευση ήταν πρωτόγνωρο, τόσο για γονείς όσο και μαθητές. Τα παιδιά έμπαιναν μόνα τους, ένα - ένα στο προαύλιο και κατόπιν πήγαιναν κατευθείαν στις τάξεις τους. Απολυμαντικά μέσα υπήρχαν παντού. Στα διαλείματα κρατούνται αποστάσεις με επιτήρηση των εκπαιδευτικών. Οι μικροί μαθητές δεν παίζουν με μπάλες κ.α. παιχνίδια που ενδεχομένως προκαλέσουν επαφή και συγχρωτισμό. Οι βρύσες είναι κλειστές, όπως επίσης και το κυλικείο. Οι δάσκαλοι κάνουν πυκνά συχνά ενημέρωση για τα μέτρα υγιεινής. Σε κάθε είσοδο και έξοδο από την αίθουσα γίνεται σχολαστικό πλύσιμο χεριών. 8 με 9 παιδιά μπαίνουν σε κάθε τάξη εκτός από κάποια μεγαλύτερα τμήματα όπου μπορεί να έχουν εως και 14-15 παιδιά.

Το thebest.gr μίλησε με τον πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας Τάσσο Σταυρογιαννόπουλο. Ζητήσαμε από τον κ. Σταυρογιαννόπουλο να μας εξηγήσει και να μας δείξει τη νέα τάξη πραγμάτων που επιβάλουν τα μέτρα ασφαλείας απέναντι στον κορωνοϊό, σε μια τάξη δημοτικού σχολείου της Πάτρας.

Νέα τάξη πραγμάτων, στις τάξεις των μαθητών

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην υπουργική απόφαση τονίζεται ότι ισχύουν όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 20 Μαΐου, όπως ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τάξη, οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου και το καθεστώς για τη χρήση μάσκας. Στη νέα ΚΥΑ προβλέπονται, εκτός των άλλων, οι νέοι κανόνες λειτουργίας των δημοτικών σχολείων που αφορούν στη σίτιση, τα διαλείμματα και τις συγκεντρώσεις στο προαύλιο και τους διαδρόμους του σχολείου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στις περιπτώσεις που απαιτείται σωματική επαφή ή εκ του σύνεγγυς εκπαιδευτική καθοδήγηση και υποστήριξη των μαθητών/τριών, η χρήση γαντιών, μη ιατρικής μάσκας ή προμετωπίδας για τις περιπτώσεις που απαιτείται να φαίνεται το στόμα του εκπαιδευτικού, είναι υποχρεωτική. Για όλους τους άλλους λόγους η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συνέβη το Σαββατοκύριακο σε Πάτρα, Αχαΐα, Δυτική Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις