Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω!»: Το FBI ερευνά το θάνατο 40χρονου στη Μινεάπολη

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω!»: Το FBI ερευνά...

Μετά από βίντεο που δείχνει αστυνομικό να γονατίζει στο λαιμό του

Σε ένα βίντεο που ‘’ανέβηκε’’ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίς την Τρίτη, φαίνεται ένας αστυνομικός της Μινεάπολης να καρφώνει το γόνατό του στο λαιμό ενός μαύρου άνδρα που φαίνεται να παλεύει να αναπνεύσει ενώ είναι πεσμένος στο έδαφος. "Δεν μπορω να αναπνεύσω! Δεν μπορω να αναπνεύσω!" «Μη με σκοτώσεις!» φώναζε ο άντρας καθώς περαστικοί άρχιζαν να συγκεντρώνονται ενώ το συμβάν λάμβανε χώρα.

Το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης ανακοίνωσε νωρίς την Τρίτη ότι ο ανώνυμος άνδρας, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 40, αργότερα πέθανε από «ιατρικό συμβάν» αφού η αστυνομία απάντησε σε μια αναφορά πλαστογραφίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα.

Τώρα, το FBI και οι κρατικές αρχές ερευνούν το θάνατό του καθώς οι αξιωματούχοι της πόλης απαιτούν γρήγορη απάντηση.

«Η κοινότητά μας συνεχίζει να τραυματίζεται ξανά, ξανά και ξανά», δήλωσε η γυναίκα του Δημοτικού Συμβουλίου της Μινεάπολης Αντρέα Τζέκινς. «Πρέπει να απαιτήσουμε απαντήσεις.»

 Το περιστατικό ξεκίνησε όταν δύο αξιωματικοί έφτασαν στο τετράγωνο 3700 του Chicago Avenue South περίπου στις 8 μ.μ. την Δευτέρα, είπε η αστυνομία. Οι αξιωματικοί βρήκαν τον άνδρα, τον οποίο πίστευαν ότι ήταν υπό την επιρροή ουσιών, μέσα στο δικό του αυτοκίνητο. Αφού βγήκε, η αστυνομία είπε ότι ο άντρας «αντιστάθηκε στους αστυνομικούς».

«Οι αστυνομικοί μπόρεσαν να βάλουν στον ύποπτο χειροπέδες και συνειδητοποίησαν ότι ο ύποπτος υπέφερε από δυσφορία», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μινεάπολης σε ενημέρωση νωρίς την Τρίτη. «Οι αστυνομικοί ζήτησαν ασθενοφόρο. Μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Hennepin County όπου πέθανε λίγο αργότερα. "

Η αστυνομία είπε ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν όπλα σε καμία περίπτωση από τον άνδρα ή τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Η Darnella Frazier ήταν στο δρόμο της για να δει φίλους όταν είδε το περιστατικό να εκτυλίσσεται έξω από ένα παντοπωλείο στη νότια πλευρά της Μινεάπολης. Άρχισε γρήγορα να καταγράφει το περιστατικό σε ένα βίντεο διάρκειας 10 λεπτών που μοιράστηκε αργότερα στο Facebook.

«Όταν έφτασα, ήταν ήδη στο έδαφος», είπε η Frazier σε ένα βίντεο στο Facebook. «Οι αστυνομικοί τον καρφωσαν στο έδαφος από το λαιμό του ενώ αυτός έκλαιγε. Δεν τον έπαιρναν στα σοβαρά. "

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από το περιστατικό έξω από το μανάβικο, ο άντρας παρακαλούσε και φώναζε ότι ολόκληρο το σώμα του πονούσε. Η Frazier ανέφερε ότι το πρόσωπο του άνδρα πιέστηκε τόσο σκληρά στο έδαφος που η μύτη του άρχισε να αιμορραγεί.

Οι μάρτυρες παρακάλεσαν τον λευκό αξιωματικό να βγάλει το γόνατό του από το λαιμό του άνδρα.

«Θα καθίσετε εκεί απλά με το γόνατό σας στο λαιμό του;» ακόυστηκε ένας θεατής στο βίντεο.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο άντρας φάνηκε να είναι ακίνητος στο έδαφος, τα μάτια του κλειστά και το κεφάλι βρισκόταν πάνω στο δρόμο.

"Αδερφέ, δεν κινείται καν!" ένας φώναξε προς τους αστυνομικούς. «Άσε το λαιμό του!»

Ένας άλλος ρώτησε: «Τον σκότωσες;»

Αργότερα, ο άνθρωπος φορτώθηκε σε φορείο χωρίς τις αισθήσεις του στο ασθενοφόρο. Οι παρευρισκόμενοι που έμειναν μπροστά στο μανάβικο επισήμαναν τους δύο αστυνομικούς ότι το περιστατικό θα τους στοιχειώνει για το υπόλοιπο της ζωής τους.

«Η αστυνομία τον σκότωσε, αδερφέ, ακριβώς μπροστά σε όλους», είπε η Frazier στο Facebook. «Φώναζε, λέγοντάς τους« Δεν μπορώ να αναπνεύσω ». «Σκότωσαν αυτόν τον άντρα».

 

Πηγή: washingtonpost

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις