Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Πρόστιμο 500 ευρώ σε όποιον πετά στο δρόμο χρησιμοποιημένες μάσκες στη Ρώμη!

Κορωνοϊός: Πρόστιμο 500 ευρώ σε όποιον π...

Όπως ανακοίνωσε η Δήμαρχος

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, με απόφασή της, όρισε ότι στο εξής θα επιβάλλεται πρόστιμο από 250 μέχρι 500 ευρώ στους πολίτες που πετούν μεταχειρισμένες μάσκες σε δρόμους, πάρκα, παραλίες και γενικότερα εκτός των κάδων απορριμμάτων. Το ίδιο θα ισχύει και για τα προστατευτικά γάντια.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες τα πεζοδρόμια, οι χώροι πράσινου, αλλά ακόμη και πολλοί κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών έχουν γεμίσει με χάρτινες ή και πάνινες μεταχειρισμένες μάσκες.

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, παράλληλα, αναφέρει ότι τα αντικείμενα αυτά δεν πρέπει να απορρίπτονται ούτε στους μικρούς κάδους στο εσωτερικό των γραφείων και χώρων εργασίας γενικότερα.

Η κίνηση αυτή της δημάρχου της Αιώνιας Πόλης θεωρείται και συνέπεια των καταγγελιών μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων, τα οποία σε πρόσφατες εκστρατείες καθαρισμού παραθαλάσσιων εκτάσεων -όπως και στις όχθες του Τίβερη και του ποταμού Πάδου- εντόπισαν και μάζεψαν χιλιάδες προστατευτικές μάσκες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις